Amenzi la minut de la Poliţia Rutieră

În minivacanţa de 1 mai, poliţiştii au făcut ravagii pe şosele. Astfel, în urma acţiunilor organizate în perioada 28 aprilie -1 mai, poliţiştii au aplicat 498 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 139.190 de lei. Dacă în trecut ponderea o reprezentau amenzile pentru scandalagii, ori pentru comerţ ilicit, anul acesta doar 59 de amenzi au vizat încălcarea normelor de convieţuire socială şi 14 au fost aplicate pentru comerţ ilicit. În rest, celelalte sancţiuni, adică 405, au fost aplicate de poliţiştii rutieri, care au dat amenzi în valoare de peste 108.000 de lei.

Din totalul sancţiunilor aplicate la Codul rutier, 254 au fost pentru viteză excesivă, iar 151 pentru alte abateri la regulile de circulaţie. De asemenea, poliţiştii au reţinut 19 permise de conducere, dintre care 9 pentru viteză excesivă şi 10 pentru alte abateri.

Interesant este că cele mai multe sancţiuni au venit chiar pe 1 mai, când Inspectoratul General al Poliţiei Române a organizat o acţiune la nivel naţional, ţinta fiind şoferii vitezomani. Astfel, luni dimineaţă, poliţiştii rutieri au ieşit cu toate cele 11 radare din dotare şi au acţionat pe principalele drumuri din judeţ. Numai în urma acestei acţiuni au fost aplicate 167 de contravenţii, dintre care 131 pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Poliţiştii spun că acţiunea nu a fost întâmplătoare, întrucât depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile din judeţ.

Deja ai votat!