Profesorii amână greva generală

0

 

Sindicaliştii din educaţie amână greva generală. Protestul trebuia declanşat de ieri, însă nu au fost întrunite ondiţiile legale deoarece, la nivel naţional, doar 45,67% dintre membrii organizaţiilor afiliate la Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) au fost de acord cu întreruperea activităţii.

Conducerea federaţiei susţine încă că nedeclanşarea protestului nu înseamnă că salariaţii din învăţământ sunt mulţumiţi de legea salarizării. „Nemulţumirea lor este profundă! Încă o dată se demonstrează că, în ciuda faptului că sunt umiliţi, dascălii pun pe primul plan interesul elevilor şi nu doresc ca şi aceştia să fie afectaţi. Este clar că guvernanţilor nu le pasă de personalul din învăţământ, însă aceştia trebuie să ia în calcul faptul că protestele pot fi reluate după începerea anului şcolar 2017-2018 şi sperăm că ni se vor alătura atât elevii, cât şi părinţii acestora”, se arată într-un comunicat al FSLI.

La Botoşani au semnat pentru grevă 1.842 din cei 3.947 de membri ai Ligii Sindicatelor din Învăţământ (LSI). „Problema este că referendumul a fost organizat într-un timp foarte scurt şi nu au fost posibile discuţii lămuritoare cu mulţi colegi. Să vedem ce se va mai întâmpla până la toamnă”, a mai spus Liviu Axinte, liderul LSI Botoşani.

 

Deja ai votat!