Stea a poeziei venită de la Hăneşti

0

 

Karina Lercă, o micuţă poetă din Hăneşti, membră a Cenaclului „Poesis”, şi-a lansat ieri primul volum de versuri la Botoşani, intitulat „Gânduri şi anotimpuri”. Manifestarea a avut loc în Secţia de limbi străine a Bibliotecii Judeţene, instituţie care a pregătit pentru cea considerată o mică stea a poeziei botoşănene, o adevărată sărbătoare derulată sub genericul „Universul metaforei prin ochi de copil”.

Cornelia Viziteu, directorul bibliotecii, a arătat că biblioteca îi promovează pe copiii talentaţi şi şi-a exprimat regretul că Zilele Eminescu nu au o secţiune dedicată tinerilor creatori botoşăneni. „Karina este un copil foarte sensibil şi ne oferă în versurile ei un univers aşa cum îl vede ea, care ar putea să ne pună pe gânduri pentru că versurile ei nu sunt întotdeauna vesele, sunt triste câteodată, cu mult înţeles, pe care noi oamenii mari ar trebui să-l gândim şi să îl luăm în serios”, a mai spus Cornelia Viziteu.

Câţiva elevi, colegi de cenaclu cu Karina au recitat din creaţiile proprii. Micuţa poetă a declarat că a început să scrie poezii la opt ani, una fiind dedicată învăţătoarei ei, persoană care a încurajat-o să meargă pe acest drum.

 

 

 

Deja ai votat!
se încarcă...