Termen suplimentar la subvenţii pentru crescătorii de vaci

0

Guvernul a demarat o campanie suplimentară pentru depunerea cererilor pentru subvenţia oferită micilor crescători de vaci de lapte. Hotărârea anunţă o nouă perioadă pentru botoşănenii care cresc între trei şi nouă vaci inclusiv, aceştia putând depune documentele pentru subvenţii până pe 7 iulie. Pentru a beneficia de ajutorul financiar, producătorii trebuie să facă dovada că animalele sunt identificate şi înregistrate în Registrul Naţional al Exploataţiilor la data depunerii cererii şi, totodată, au livrat/vândut direct minimum patru tone de lapte în perioada 1 aprilie 2015 – 31 martie 2016.

În aceeaşi Hotărâre de Guvern se prevede ca termenul până la care se efectuează plăţile ajutoarelor să fie 30 septembrie 2017, în loc de 30 iunie 2017.

La Botoşani, pentru subvenţia specială a crescătorilor de vaci s-au depus 1.500 de cereri, însă ar mai fi putut veni la APIA cu documentaţiile necesare încă pe atâţia fermieri. Ajutorul acordat în mod excepţional micilor crescători de vaci este în valoare totală de 11 milioane de euro, fondurile provenind în părţi egale de la Comisia Europeană şi Guvern, iar cuantumul cuvenit fiecărui producător de lapte se calculează de către APIA prin împărţirea sumei alocate la efectivul eligibil de vaci de lapte.

Potenţialii beneficiari sunt producătorii de lapte, persoane juridice, persoane fizice sau persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale.

 

 

Deja ai votat!
se încarcă...