Zeci de câini închişi cu executorul

0

Situaţie incredibilă la marginea municipiului, unde un botoşănean a trebuit să apeleze la serviciile unui executor judecătoresc pentru a scăpa de ameninţarea a zeci de câini adăpostiţi de o vecină. Pentru a-şi proteja familia de colţii patrupedelor, botoşăneanul a trebuit să ducă şi o luptă în instanţă, magistraţii obligând-o pe femeie să-şi închidă câinii într-un padoc. Scandalul a izbucnit în 2014, când Maria Elvira F., de loc din Suceava, a moştenit o casă pe strada Tulbureni nr. 1 (n.r. – undeva în apropierea poligonului de tragere al MAI), şi a început să adune zeci de câini maidanezi. La un moment dat numărul patrupedelor ajunsese la aproape 40, iar din cauza mirosului, a gălăgiei şi a atacurilor canine, viaţa vecinilor s-a transformat într-un coşmar.

Construindu-şi casă în apropiere, Dan I. nu a mai rezistat şi a făcut plângeri la Poliţia Locală, Primărie, Direcţia Sanitar Veterinară şi Direcţia de Sănătate Publică, însă, cum niciun act normativ nu stabileşte numărul maxim de câini pe care îi poate deţine cineva şi nici condiţiile igienico-sanitare de creştere şi îngrijire a acestora, botoşăneanul s-a văzut nevoit să o acţioneze în instanţă pe femeie.

Procesul nu a fost uşor, întrucât problema reprezenta o premieră. Într-un final, instanţa a obligat-o pe femeie să-şi închidă câinii într-un padoc. „Obligă pârâta să respecte relaţiile de bună vecinătate în exercitarea dreptului de proprietate (…), prin îndeplinirea tuturor obligaţiilor necesare asigurării exercitării dreptului de proprietate al reclamantului în bune condiţii, respectiv amenajarea unui padoc pentru câinii cazaţi pe proprietatea sa, construit din materiale rezistente, care să împiedice în orice condiţii ieşirea câinilor închişi în acest ţarc şi să evite punerea în pericol a vieţii sau sănătăţii membrilor familiei reclamantului (…) şi închiderea tuturor câinilor cazaţi pe terenul proprietatea reclamantei în acest padoc, cu excepţia rezonabilă a celor care asigură paza”, se arată în hotărârea magistraţilor.

Sentinţa a rămas definitivă în luna martie şi, pentru că femeia nu a vrut să intre în legalitate, botoşăneanul a apelat luna trecută la serviciile unui executor judecătoresc, obţinând totodată o decizie privind executarea silită a hotărârii instanţei.

Deja ai votat!
se încarcă...