Protest in Parlament fata de legile udmr

0

Decizia privind neparticiparea la votul de miercuri a fost luată în unanimitate în şedinţa de urgenţă convocată de UDMR. Hunor a declarat că, indiferent de discuţiile viitoare, această decizie este definitivă şi nu se va schimba.

”Vreau să văd ce e mâine şi cum va merge ţara mai departe. Dacă nu era vorba de ţară, de săptămâna trecută nu m-aş opri din râs”, a spus preşedintele UDMR. Acesta a completat că într-o democraţie sănătoasă nu trebuie să fie toată lumea la putere şi că e nevoie şi de Opoziţie.

Întrebat ce le-au transmis reprezentanţii Puterii celor din UDMR în momentul în care au decis să retragă proiectele privind comunitatea maghiară de pe ordinea de zi de miercuri din Parlament, Hunor a afirmat că ”ne-au spus că va fi introdus mâine, săptămâna viitoare, cândva. Mă uit destul de surprins că după 27 de ani se poate activa cartea naţionalistă în trei-patru ore şi se poate crea o nebunie paralelă cu lumea reală. Dacă o şcoală maghiară poate fi impuns să dispară, să fie desfiinţată şi nimeni nu intervine….La Tg Mureş, vorbesc de Liceul Romano-Catolic, au început examenele de capacitate şi nimeni nu ştie unde se vor înscrie aceşti copii. Între timp, noi îl invităm pe Papa să vină în România în 2018 şi desfiinţăm o şcoală catolică. Dacă aceste două trenuri nu se ciocnesc în capul cuiva….”

”La finalul sesiunii parlamentare se va face o reevaluare a protocolului dintre PSD şi UDMR”, a anunţat marţi dimineaţa Cseke Atiila, liderul de Grup a senatorilor UDMR.

Decizia vine după ce mai multe proiecte privind comunitatea maghiară şi stabilirea zilei de 15 martie ca “Zi a comunităţii maghiare” au fost retrase de PSD de pe ordinea de zi a plenului Senatului.

Deja ai votat!
se încarcă...