Ajutor pentru fermierii izolaţi de antrax

0

Crescătorii de vaci din Flondora vor fi ajutaţi cu hrană pentru animalele lor de către fermieri din Vlăsineşti, Mitoc, Ştefăneşti, Coţuşca şi Avrămeni, ieri fiind descărcaţi primii baloţi de fân şi lucernă. Prin intermediul primarilor, au transmis că vor sprijini exploataţiile din Flondora şi locuitori din comunele Ripiceni, Hăneşti şi Adăşeni.

Gestul vine după ce prefectul Dan Şlincu a lansat un apel în rândul primarilor din vecinătatea comunei Manoleasa, de a lua legătura cu fermierii din zonele din care provin, pentru a ajuta, în limita posibilităţilor, cu furaje. Nevoia a apărut după ce păşunatul în zonă a fost interzis, ca urmare a unei noi suspiciuni de antrax la un viţel, apărută pe 17 iunie.

Din primele estimări, până acum s-au donat deja cantităţi ce depăşesc raţia recomandată pe o perioadă de şapte zile, astfel că sătenii au început să primească hrană uscată, pe cap de animal. În plus, primarul comunei le-a sugerat proprietarilor de exploataţii din Flondora să procure şi hrană verde din anumite zone, cum ar fi de pe diferite suprafeţe de teren, din apropierea canalelor de irigaţii sau din pădure, după ce a obţinut un acord de la Romsilva în acest sens.

Exploataţiile din Flondora numără 600 de vaci, iar restricţia păşunatului se va ridica pe 29 iunie.

 

– Irina SIMINICEANU

Deja ai votat!
se încarcă...