Bărbat din judeţ rănit într-un accident cumplit

0
1

Un accident grav, soldat cu decesul unui bărbat şi rănirea altor trei, printre care şi un botoşănean, a avut loc ieri în judeţul Suceava. Tragedia s-a petrecut pe drumul naţional ce leagă Gura Humorului de Câmpulung Moldovenesc, la intrarea în localitatea Bucşoaia, în momentul în care un VW Golf a fost izbit din lateral de o maşină de teren, un Mitsubishi L200. Dintre cei patru oameni care se aflau în VW, unul a murit, doi erau ieri răniţi grav şi doar unul a scăpat cu leziuni uşoare.

Cei patru oameni din Golf făceau parte dintr-o echipă de muncitori care lucra la amenajări interioare. La ora accidentului, oamenii se îndreptau spre locul de muncă.

Primii care au ajuns la faţa locului au fost pompierii militari de la Gura Humorului, care au găsit doi pasageri din VW încarceraţi, unul dintre ei fiind inconştient. Urcaţi în ambulanţe, răniţii au fost duşi la spital.

Ajunşi la locul accidentului, poliţiştii rutieri au stabilit că VW era condus de Vasile Pîţu, în vârstă de 51 de ani, din Cajvana, care se îndrepta spre Frasin, dar la un moment dat a vrut să se întoarcă din drum. În timp ce efectua manevra de întoarcere, din faţă a apărut autoturismul de teren condus de Cezar Ilişanu, în vârstă de 42 de ani, din Broşteni, care nu a mai putut evita impactul. Izbit în plin, VW-ul a fost pur şi simplu spulberat. Aflat pe bancheta din spate dreapta, în dreptul căreia a avut loc impactul, Iacob Pîţu, de 51 de ani, din Cajvana, a fost rănit extrem de grav şi a murit în drum spre spital. Aflat lângă el, Valeriu Hamburdă, în vârstă de 43 ani din Broscăuţi – Botoşani s-a ales şi el cu leziuni grave fiind transportat la Spitalul Judeţean Suceava, unde a fost operat de urgenţă.

Ieri după-amiază, bărbatul era internat pe secţia ATI cu o mulţime de leziuni – traumatism cranian, traumatism coloană cervicală, traumatism toraco-abdominal, şoc hemoragic şi ruptură hepatică. Rănit grav era şi şoferul VW, Vasile Pîţu, însă un tânăr de 20 de ani, din Caraş Severin, care era pe locul din dreapta faţă, a scăpat cu leziuni uşoare. Poliţiştii continuă ancheta pentru a stabili împrejurările exacte în care s-a produs accidentul.

– Sebastian GHEORGHIU

sgheorghiu@monitorulbt.ro

Deja ai votat!