Botoşănean în elita olimpicilor

0

Ştefan Răzvan Bălăucă, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, şi-a îmbogăţit palmaresul impresionant cu un nou succes de răsunet. Alături de alţi trei elevi, olimpicul botoşănean va reprezenta România la Olimpiada Internaţională Interdisciplinară „Ştiinţele Pământului”, organizată la patru discipline, respectiv chimie, biologie, fizică şi geografie. Competiţia va fi organizată la finele lunii august, în Nisa – Franţa.

„Această olimpiadă presupune, printre altele, cunoştinţe vaste de geografie, meteorologie, oceanografie, care nu se predau în liceu”, a precizat profesorul Cristina Bălăucă, mama olimpicului. Cu acest nou succes Ştefan Bălăucă atinge un nou record, deoarece, în acest an, va reprezenta România la două olimpiade internaţionale.

În perioada 30 iulie-6 august, elevul va participa la Olimpiada Internaţională de Lingvistică, organizată în Irlanda.

Olimpicul a mai participat la două ediţii ale Olimpiadei Internaţionale „Ştiinţe pentru Juniori”, unde a obţinut două medalii de argint.

Ştefan Răzvan Bălăucă s-a declarat mulţumit de aceste rezultate şi a dat asigurări că va face tot ce-i stă în putere pentru a obţine premii şi la cele două competiţii internaţionale.

Elevul este pregătit de profesorii Daniel Poroşniuc (matematică), Cristina Maria Bălăucă şi Aurelian Pintilei (fizică), Violeta Zbughin (geografie), Liviu Huţanu (biologie), Constantin Guceanu (chimie), Violeta Zamfirescu (limba şi literatura română).

 

CASETA.

Distincţii adunate de la o mulţime de discipline

 

Înzestrat cu o minte sclipitoare, Ştefan Răzvan Bălăucă şi-a câştigat în ultimii ani statutul de ambasador al Botoşaniului. Practic nu există competiţie şcolară la care acesta să nu se impună. În acest an, el a participat la patru olimpiade naţionale (Matematică, Fizică, Ştiinţele Pământului şi Lingvistică) şi s-a calificat în loturile lărgite la trei dintre competiţii. Olimpicul botoşănean s-a numărat printre cele zece personalităţi botoşănene premiate în cadrul Galei „10 pentru Botoşani”, organizată în 2015, când cotidianul „Monitorul de Botoşani” a sărbătorit două decenii de activitate şi a premiat personalităţile care fac cinste judeţului.

Daniel Botez, profesor la Colegiul „Eminescu” şi consilier municipal PNL, a anunţat că va propune ca Ştefan Bălăucă să primească titlul de cetăţean de onoare al municipiului Botoşani.

Deja ai votat!
se încarcă...