Crimă rejudecată din cauza unor erori

0

O crimă comisă în primăvara lui 2013 a ajuns în instanţă pentru a doua oară, după ce dosarul iniţial a fost restituit procurorilor pentru corectarea unor vicii de procedură. Situaţia vine după ce ancheta a stagnat timp de trei ani, din diferite motive. Între timp, procurorul de caz s-a pensionat, iar neregularităţile au fost corectate de ceilalţi procurori.

Crima a fost comisă în noaptea de 2 spre 3 martie 2013, în satul Tudor Vladimirescu (Albeşti), când Mihai Păduraru, de 55 de ani, ar fi fost ucis în bătaie. În noaptea cu pricina, acesta s-a pus pe băut cu un frate de-al său, după care s-au certat şi s-au luat la bătaie, Mihai încercând să scape fugind într-o grădină aflată vizavi de casă. Din cauza întunericului, doi săteni care au casele prin împrejurimi au crezut că acesta a venit la furat şi au tăbărât pe el, lovindu-l cu pumnii şi cu picioarele, dar şi cu un leaţ.

Găsit câteva ore mai târziu, bărbatul a fost dus acasă, dar a murit din cauza leziunilor suferite. Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani, iar la faţa locului a ajuns o echipă operativă condusă de un procuror.

Cercetările s-au întins până în septembrie 2016, când principalii suspecţi, Constantin Prisacariu, de 37 de ani, şi Neculai Andrici, de 66 de ani, au fost trimişi în judecată pentru lovituri cauzatoare de moarte. După ce dosarul a ajuns în Camera preliminară, la intervenţia avocatului apărării, magistraţii au reţinut nelegalitatea audierii în timpul urmăriri penale a cinci martori. Prin urmare, magistraţii au exclus mărturiile acestora, iar la mijlocul lui decembrie 2016 dosarul a fost restituit Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani pentru remedierea acestor neregularităţi. A fost nevoie de reaudierea martorilor, dosarul fiind retrimis instanţei de judecată în cursul acestei săptămâni.

 

Deja ai votat!
se încarcă...