Pietoni urmăriţi cu zeci de poliţişti

0

Zeci de pietoni au fost prinşi pe picior greşit, în urma unei acţiuni organizate de Poliţia Rutieră. Unii au fost amendaţi, însă alţii au scăpat cu avertismente.

Acţiunea a avut loc miercuri, când 30 de poliţişti rutieri au ieşit pe drumurile din judeţ pentru combaterea abaterilor săvârşite de către pietoni. Acţiunea s-a desfăşurat atât în mediul urban cât şi în mediul rural, poliţiştii aplicând 125 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 32 pietonilor, pentru traversarea prin loc nepermis sau pentru că mergeau neregulamentar pe partea carosabilă. Pentru abaterile constatate, în 12 cazuri poliţiştii au aplicat amenzi contravenţionale, iar în celelalte 20 a fost aplicată sancţiunea avertismentului.

Poliţiştii spun că în primele cinci luni ale anului, pe raza judeţului s-au produs 11 accidente grave din cauza pietonilor, soldate cu decesul a trei persoane şi rănirea gravă a altor opt. Întâmplarea a făcut ca, exact în timpul acţiunii, un bărbat care traversa strada Ion Pillat din municipiu a fost rănit grav, după ce a fost surprins de o maşină.

Deja ai votat!
se încarcă...