Poliţiştii răscolesc şi pieţele

0

Pieţele, oboarele şi târgurile din judeţ au fost călcate din nou de poliţişti, în cadrul unei ample acţiuni organizată de Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) în perioada 4-21 iunie. Totodată, mai multe magazine au fost verificate de echipele de control, iar pe mai multe drumuri din judeţ au fost instituite filtre, fiind verificate aproape 750 de maşini.

Acţiunea a vizat, susţin reprezentanţii IJP, combaterea traficului cu ţigări, alcool şi alte produse accizabile, dar şi cu mărfuri contrafăcute. Astfel, în total au fost organizate peste 100 de controale, în urma verificărilor fiind constatate cinci infracţiuni prevăzute de Codul Vamal şi două la regimul rutier. Totodată, au fost aplicate 315 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 131.375 de lei, dintre care 37 pentru comerţ ilicit, 50 privind ordinea şi liniştea publică, 212 pentru nerespectarea normelor rutiere şi 16 pentru alte abateri.

De asemenea, au fost reţinute 18 permise de conducere şi 11 certificate de înmatriculare. Poliţiştii spun că au fost indisponibilizate ori confiscate aproape 600 de pachete de ţigări, în valoare totală de 8.850 de lei.

– Sebastian GHEORGHIU

sgheorghiu@monitorulbt.ro

Deja ai votat!
se încarcă...