Mii de cereri pentru bilete la tratament

0

313 botoşăneni vor pleca începând de mâine la tratament în diferite staţiuni din ţară cu bilete eliberate de Casa Judeţeană de Pensii (CJP), în cea de-a opta serie din acest an. Majoritatea au bilete pentru staţiunile aflate în proprietatea Casei Naţionale de Pensii, cum ar fi Covasna, Olăneşti, Pucioasa, 1 Mai, Lacu Sărat şi Bălţăteşti. „Din cele 313 bilete vândute, 32 sunt gratuite, pentru cei care se încadrează în legile speciale, cum ar fi veteranii de război. Pe lângă staţiunile noastre, de la sfârşitul lunii trecute sunt disponibile bilete şi pentru Vatra Dornei, Mangalia, Târgul Ocna, Sovata”, au declarat reprezentanţii Casei Judeţene de Pensii.

De la începutul anului au fost 5.237 de solicitări din partea pensionarilor sau a asiguraţilor, fiind vândute 883 de bilete, dintre care 115 au fost date cu titlu gratuit. În acest an, prioritate au cei care nu au mai fost de cel puţin doi ani la tratament pe bază de bilet eliberat de CJP. De asemenea, cei care depun cereri nu mai trebuie să aducă şi cuponul de pensii, aşa cum era până acum, ci să aibă o copie după cartea de identitate şi să completeze o cerere la sediul instituţiei. Potrivit reprezentanţilor CJP, după ce au depus cererea, aceasta intră în sistemul electronic al unităţii şi, în baza unei aplicaţii, se distribuie tichetele către beneficiari, astfel fiind eliminat factorul uman.

Beneficiarii sunt anunţaţi telefonic sau prin poştă că au primit un bilet şi, la momentul ridicării acestuia, trebuie să aducă trimiterea eliberată de medicul de familie şi cel mai recent cupon de pensie. Perioada de tratament este de 16 zile, la fel ca şi anul trecut. Pensionarii achită în continuare 50% din contravaloarea pensiei, iar asiguraţii 50% din contravaloarea biletului de tratament. Acesta poate varia între 1.388 şi 1.452 de lei, în funcţie de loc şi categoria hotelului la care urmează să fie cazaţi.

 

– Alexandru DOROFTEI

adoroftei@monitorulbt.ro

Deja ai votat!