Elicopterul SMURD intervine tot mai des la Botoşani

0

Sâmbătă, în interval de şase ore, elicopterul SMURD a fost direcţionat de două ori în judeţul Botoşani pentru a prelua doi pacienţi în stare gravă. Mai întâi a fost vorba de o femeie de 74 de ani, victimă a unui accident, care prezenta multiple traumatisme la nivelul capului, gâtului şi abdomenului, precum şi o ruptură hepatică.

Aceasta a fost transferată de pe secţia de reanimare a Spitalului Judeţean la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi pentru a fi supusă unor intervenţii de urgenţă, iar pentru ca starea ei să nu se agraveze, a fost solicitat transportul aerian.

Nici bine nu a predat pacienta la ambulanţa din Iaşi, că echipajul elicopterului SMURD a fost nevoit să revină la Botoşani, de această dată pentru un pacient cardiac. Bărbatul de 81 de ani, din Botoşani, a început să simtă dureri puternice în piept, acesta suferind un infarct miocardic inferior. Familia a solicitat ajutorul cadrelor medicale de la ambulanţă, un echipaj medical SMURD ajungând la domiciliului acestuia, de unde l-a preluat şi transportat la Urgenţe. După un examen de specialitate, cadrele medicale au solicitat intervenţia elicopterului, pentru transportul bărbatului la clinica de cardiologie din Iaşi.

– Tudor CHIRIAC

Deja ai votat!
se încarcă...