Campanie antidrog stopată de Prefectură

0

Interesul pentru combaterea luptei cu drogurile şi substanţele psihoactive a dispărut de la Prefectură. Campania deschisă anul trecut de fostul prefect Dan Nechifor a fost închisă la al doilea Colegiu Prefectural din mandatul lui Dan Şlincu. Şi asta cu toate că datele statistice arătau în luna aprilie că fenomenul consumului şi traficului de substanţe etnobotanice şi alte droguri ia din nou proporţii la Botoşani. Într-o singură lună fuseseră depistate 17 persoane suspecte de comiterea a 14 infracţiuni ce implicau substanţe cu efect psihoactiv, fiind totodată raportate 17 persoane internate din cauza consumului aceloraşi substanţe.

Pe timpul campaniei, Prefectura a solicitat de la instituţiile implicate în combaterea fenomenului rapoarte lunare privind acţiunile de prevenire, precum şi pe cele de depistare. Rezultatele au fost prezentate lună de lună în cadrul Colegiului Prefectural, iar analizele realizate au relevat că dealerii îşi vând substanţele în apropierea liceelor, în zona Centrului Vechi, lansându-se şi în mediul online.

În luna martie a acestui an Dan Nechifor declara că speră ca amintita campanie să fie continuată, având în vedere cifrele ce arătau că s-a reuşit doar stagnarea fenomenului, nu şi diminuarea consumului şi traficului de substanţe interzise.

În şedinţa Colegiului Prefectural din luna iunie, desfăşurată ieri dimineaţă, nu s-a amintit nimic însă despre lupta concertată a instituţiilor cu viciul social căruia îi cad victime din ce în ce mai mulţi tineri.

 

Deja ai votat!