vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTProcese anunţate după intemperii

Procese anunţate după intemperii

Intersecţii inundate, maşini şi chiar un autocar blocat din cauza viiturii venite din senin pe străzile oraşului, maşini de poliţie în intersecţii, zeci de pompieri pentru a curăţa străzile şi a elibera maşinile prinse de ape, copaci căzuţi peste maşini parcate. Imaginea nu este după vreun cataclism, ci după o rupere de nori de doar câteva minute. Precipitaţiile abundente înregistrate în municipiul Botoşani luni seară au produs, ca de obicei, inundaţii în intersecţiile-problemă, dar şi pe unele străzi.

Sensul giratoriul din intersecţia străzii Octav Onicescu cu Împărat Traian, ieşirea din municipiu spre Curteşti şi intersecţia de la Hand of Help au fost inundate luni seară, din cauza precipitaţiilor abundente şi a gurilor de canalizare care nu au reuşit să preia apa pluvială în timp util.

Pompierii şi poliţiştii locali au încercat să închidă circulaţia pe Împărat Traian, în condiţiile în care apa trecea de roţile autoturismelor. În ciuda avertismentelor repetate ale poliţiştilor, şoferul unui Opel Corsa s-a încăpăţânat să intre în intersecţie şi a rămas cu maşina în mijlocul apei. În ajutorul acestuia au venit pompierii, care l-au împins până într-o zonă fără apă.

Angajaţii ISU au decolmatat gurile de la canale pentru a se putea scurge apa adunată pe carosabil. Mai mulţi şoferi au adus critici la adresa celor de la Nova Apaserv. „Unde sunt cei de la Nova Apaserv în astfel de momente? De 20 de ani aceleaşi probleme. Nu s-a schimbat nimic. Nu ei se ocupă de canalele astea care se înfundă mereu? Bine că ştiu să ia numai bani pentru apa de canal”, a spus un şofer nervos.

Un autocar a rămas blocat în apa înaltă de peste 25 de centimetri pe strada Pod de Piatră, în apropiere de Obor. În aceeaşi zonă, o maşină s-a defectat după ce în interior a pătruns apă. „Mereu se întâmplă aşa pe strada asta. Şi culmea, de când au reabilitat. Nu sunt în stare să facă nimic bun. Am făcut poze la maşină, la cum arată strada şi îi dau în judecată”, a spus conducătorul auto.

Precipitaţiile abundente şi vântul puternic au provocat avarii şi unui autoturism parcat, de această dată pe Aleea Maxim Gorki. O creangă s-a rupt dintr-un copac şi a căzut peste un Ford parcat lângă fostul sediu al Liceului Sanitar. Parbrizul s-a spart, iar cupola a fost avariată puternic. Mai multe crengi de mari dimensiuni care au fost rupte de furtuna de luni seara s-au prăbuşit şi peste câteva autoturisme parcate pe strada Primăverii. Ieri dimineaţă, când au ieşit afară, proprietarii au observat că acestea sunt acoperite de crengi şi au sesizat autorităţile, urmând a fi evaluate şi pagubele.

Furtuna a rupt doi copaci şi în municipiul Dorohoi şi la Brăieşti şi a lăsat fără energie electrică mai multe zone din comunele Tudora şi Vorona. În urma intemperiilor, 321 de familii din localităţile Vârfu Câmpului şi Gorovei au rămas fără curent electric, ca urmare a defectării a trei posturi de transformare.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
20.6 ° C
20.6 °
19.3 °
25 %
2.1kmh
6 %
vin
21 °
sâm
25 °
Dum
25 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...