Fost şef al poliţiei amendat în trafic

Fostul şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, comisarul şef Cristian Cucoreanu, a fost cât pe ce să rămână fără permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile, după ce a fost surprins de poliţiştii băcăuani încălcând normele rutiere. Totul s-ar fi petrecut pe 19 aprilie 2016, în judeţul Bacău, când Cristian Cucoreanu, aflat la volanul autoturismului personal, a fost surprins de un echipaj de poliţie încălcând regulile de circulaţie. Tras pe dreapta şi sancţionat, fostul şef al poliţiei botoşănene (n.r. – la data comiterii faptelor suspendat din funcţie) a contestat în instanţă procesul verbal de constatare a contravenţiei. Acţiunea a fost deschisă la Judecătoria Bacău, la numai câteva zile de la aplicarea sancţiunii, însă, după numai un termen de judecată verdictul magistraţilor a fost fără echivoc. „Respinge plângerea contravenţională formulată de petentul Cucoreanu Cristian împotriva procesului verbal seria PBCX nr.065902 din 19.04.2016 în contradictoriu cu IPJ BACĂU ca neîntemeiată”, se arată în sentinţă.

A urmat apelul la Tribunalul Bacău, însă instanţa a menţinut amenda, înlăturând doar sancţiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru 90 de zile. Sentinţa definitivă a fost pronunţată săptămâna trecută, pe 28 iunie. Deşi reporterii „Monitorul” au solicitat informaţii cu privire la normele rutiere încălcate de Cristian Cucoreanu, reprezentanţii Judecătoriei Bacău au refuzat să precizeze aceste aspecte pe motiv că abaterea nu a fost comisă în timpul exercităţii atribuţiunilor de serviciu.

În ce priveşte suspendarea permisului auto pentru 90 de zile, această sancţiune complementară celor 9-20 de puncte-amendă se aplică dacă şoferii conduc sub influenţa băuturilor alcoolice (dacă fapta nu constituie infracţiune), dacă maşina are defecţiuni grave la sistemul de frânare sau la direcţie, dacă şoferii nu opresc la trecerea la nivel cu calea ferată sau dacă depăşesc cu peste 50 km/h viteza maximă admisă pe sectorul de drum.

 

Deja ai votat!