spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTTot mai multe tragedii pe străzile din oraş

Tot mai multe tragedii pe străzile din oraş

Graba şi neatenţia au mai făcut trei victime în acest sfârşit de săptămână după tot atâtea accidente. Primul incident rutier a avut loc vineri seară la intersecţia dintre strada Împărat Traian cu Octav Onicescu, când un VW Polo care circula dinspre Răchiţi către sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, înainte de sensul giratoriu, a lovit un copil de opt ani, care susţine că era angajat în traversare pe marcajul pietonal.

Problema este că băiatul se afla pe bicicletă în momentul în care s-a angajat în traversare, şoferul susţinând că acesta a apărut dintr-odată de după maşinile parcate. Impactul a fost suficient de puternic încât să spargă parbrizul maşinii, însă copilul a scăpat teafăr.

Cadrele medicale de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) l-au investigat la faţa locului, însă băiatul nu a fost transportat la spital, la faţa locului ajungând şi mama acestuia, care a refuzat transportul. Ulterior femeia s-a răzgândit şi a sunat la 112 solicitând să-i fie trimisă o ambulanţă pentru că băiatul se simţea rău, acuzând dureri de cap.

Poliţiştii continuă cercetările, însă deocamdată se pare că vina aparţine copilului care a traversat pe bicicletă.

 

Coliziune în intersecţie

 

Sâmbătă seară, două maşini au fost puternic avariate şi o persoană a ajuns la spital după ce o şoferiţă nu a acordat prioritate într-o intersecţie. Accidentul a avut loc la intersecţia Bulevardului Eminescu cu strada Nicolae Iorga. O femeie, aflată la volanul unui Audi, venea de pe strada Nicolae Iorga şi, potrivit poliţiştilor, a pătruns în intersecţie fără a acorda prioritate unui VW Passat ce venea dinspre Iaşi şi în care se aflau doi soţi, condus de o femeie de 40 de ani.

În urma impactului, şoferiţa din Audi, Geanina C. de 28 de ani, a suferit un atac de panică şi a leşinat, la faţa locului ajungând în scurt timp o ambulanţă care a preluat-o pentru a-i acorda îngrijiri medicale, fiind ulterior transportată la spital.

Femeia aflată la volanul autoturismului Volkswagen a fost verificată cu aparatul etilotest, care a indicat o concentraţie de 0,23 mg/l alcool pur în aer expirat.  Femeia va rămâne fără permis pentru 90 de zile, fiind şi amendată.

 

Pasageră rănită în microbuz

 

Seria de accidente a continuat ieri, când o femeie de 58 de ani, care se afla într-un microbuz ce făcea curse din Botoşani către Mănăstirea Doamnei a ajuns la Urgenţe. Microbuzul circula pe strada Primăverii, iar la intersecţia cu Aleea Nucului o maşină i-a ieşit în faţă fără să-i acorde prioritate. Pentru a evita impactul, şoferul microbuzului a frânat brusc şi a tras dreapta, moment în care femeia, Ana B., s-a dezechilibrat, iar în cădere s-a lovit de interiorul maşinii, fiind preluată de o ambulanţă şi dusă la spital.

„Pacienta a suferit o fractură de treime inferioară membru superior stâng şi o contuzie forte de claviculă stângă. A fost stabilizată şi transportată la spital”, a precizat medicul Cristian Simionescu, din cadrul SJA Botoşani.

În fiecare caz a fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
10.1 ° C
12.7 °
10 °
86 %
1.8kmh
13 %
joi
19 °
vin
9 °
sâm
18 °
Dum
21 °
lun
15 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...