Funcţionarii intră în focul negocierilor pentru salarii

Odată cu intrarea în vigoare a legii salarizării unice, de la 1 iulie, funcţionarii din administraţia publică se pregătesc de negocieri cu şefii de instituţii. „Toţi cei din administraţia publică vom avea o lună de foc, pentru că este luna în care suntem obligaţi să purtăm negocieri cu sindicatele şi să intrăm în Consiliul Local cu o nouă grilă de salarizare a celor care lucrează în administraţia locală”, a declarat primarul Cătălin Flutur.

Edilul a dat asigurări că nu se intenţionează scăderea salariilor. „Nu ştim dacă va trebui să mergem cu acelaşi număr de personal”, a afirmat primarul, adăugând că la nivel central au fost discuţii pe tema blocării angajărilor în sistemul public, însă nu ştie dacă în noul program de guvernare au fost trecute reglementări în acest sens. „Din păcate, îmi cer scuze, nu am citit noul program de guvernare, cum nu l-am citit nici pe cel vechi”, a mai spus primarul.

Cătălin Roşcănieanu, liderul sindicatului din primărie, a precizat că nu are emoţii în legătură cu negocierile, deoarece legea prevede că rămân în plată salariile avute la 1 martie 2017. „Colegii de la Serviciul personal lucrează la stabilirea coeficienţilor care vor sta la baza grilei de salarizare şi după aceea vom negocia cu domnul primar. Noi nu cerem decât să fie aplicate prevederile legale”, a mai spus acesta.

 

Discuţii şi în cadrul Consiliului Judeţean

 

Negocieri pe tema cuantumului salariilor, dar şi a numărului de angajaţi, vor fi purtate şi la nivelul Consiliului Judeţean (CJ) între conducerea instituţiei şi reprezentanţii salariaţilor. „Nu se pune problema să dăm oameni afară, fiindcă nu vrem să facem rău nimănui, vom vedea în funcţie de buget ce se va întâmpla. Dacă vom mai face angajări vor fi pentru a completa locurile vacante ca urmare a pensionărilor”, a spus preşedintele CJ, Costică Macaleţi.

De partea cealaltă, sindicaliştii spun că cel mai probabil se vor bloca angajările. „Salariile nu vor scădea, dar nici nu vor creşte momentan, iar de disponibilizări nici nu poate fi vorba. Cel mai probabil se vor bloca angajările pentru o perioadă”, a spus Ioan Ţurcanu, liderul de sindicat al salariaţilor de la CJ.

Deja ai votat!