Casa Ankele dezbină aleşii locali

0

Edilii botoşăneni bat pasul pe loc în privinţa achiziţionării Casei Ankele.

În toamna anului trecut, primarul Cătălin Flutur a anunţat că municipalitatea va achiziţiona Casa Ankele, iar acolo va fi mutată Poliţia Locală. Astfel ar fi fost repus în valoare un imobil din centru şi s-ar fi rezolvat şi problemele generate scandalurile frecvente din zonă.

La finalul anului trecut, viceprimarul Marian Murariu a propus însă ca imobilul să fie expertizat, motivând că municipalitatea trebuie să ştie pe ce dă banii. Lunile au trecut, iar expertiza solicitată nu a fost făcută. „Îl aştept pe Marian Murariu să vină cu o soluţie. Nu putem să facem expertiză pe o clădire care nu este a noastră, cu bani de la primărie”, a declarat Cătălin Flutur la începutul acestei săptămâni.

În replică, Marian Murariu a afirmat că îşi menţine părerea că trebuie făcută o expertiză tehnică înainte de a achiziţiona Casa Ankele, mai ales că zona Centrului Istoric prezintă cel mai mare pericol din punct de vedere seismic. „Trebuie să ştim care este starea clădirii, înainte de a o cumpăra. Voi încerca să discut cu proprietarul clădirii să plătească el expertiza şi apoi demarăm procedura de negociere”, a spus Marian Murariu.

Achiziţionarea acestui imobil a fost aprobată în Consiliul Local în 2013. În 2015, la solicitarea municipalităţii, imobilul a fost evaluat la 465.714 euro, echivalentul a 2,056 milioane lei.

Proprietarul clădirii s-a arătat dispus să primească banii în cinci ani.

 

– Virginia CONSTANTINIU

 

Deja ai votat!
se încarcă...