Chiriile ANL scad pe sărite

Nemulţumiţi că nu le sunt recalculate chiriile, câţiva botoşăneni care locuiesc în cartierele ANL s-au prezentat ieri la sediul Locativa. Oamenii sunt revoltaţi că s-a decis recalcularea chiriilor numai în cazul contractelor care au expirat. La discuţii cu Florinel Gornea, directorul unităţii, au intrat doar trei persoane.

Liderul grupului a arătat că s-a dat ordonanţă de urgenţă tocmai pentru că la începutul anului foarte mulţi chiriaşi s-au plâns că nu pot plăti chirii atât de mari, de ordinul sutelor de lei. Potrivit acestuia, prevederile ordonanţei au fost aplicate deja în alte oraşe, cum ar fi Iaşi şi Dorohoi. Directorul Locativa a explicat însă că a cerut clarificări de la ANL vizând aplicarea prevederilor ordonanţei, structură care a transmis că recalcularea se face la expirarea contractului.

Florinel Gornea a dat asigurări că decizia finală va fi luată vineri, în cadrul Consiliului de Administraţie. „Dacă cei din Consiliul de Administraţie vor considera că putem aplica o altă măsură, cu dragă inimă”, a spus oficialul.

Chiriaşii care au rămas pe hol s-au plâns de modul în care colaborează cu reprezentanţii societăţii. „La Dorohoi cum s-a dat? Acolo e altă ţară? La Botoşani Locativa face legea cum vrea? Asta chiar e neruşinare. Ne poartă şi o lună de zile pe drumuri, să tot aducem acte, asta a chiar neruşinare, e hoţie pe faţă”, a spus o femeie. Protestatarii au convenit să aştepte ziua de vineri pentru a vedea ce decizie vor lua şefii Locativa.

 

– Virginia CONSTANTINIU

vconstantiniu@monitorulbt.ro

Deja ai votat!