spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTSex de ocazie terminat cu anchete medicale

Sex de ocazie terminat cu anchete medicale

Caz incredibil aflat în atenţia medicilor infecţionişti botoşăneni. O tânără din judeţul Botoşani a aflat la aproape o lună după ce a întreţinut raporturi sexuale cu un bărbat că acesta este bolnav de HIV-SIDA, însă nu i-a spus. Fata s-a prezentat la spital speriată, iar medicii încearcă acum să dea de acel bărbat. Mai mult, tânăra suferă de o afecţiune gravă a sângelui, iar sistemul ei imunitar este deja afectat.

Drama fetei a început în urmă cu aproximativ o lună, când aceasta a avut un contact sexual întâmplător şi neprotejat cu un bărbat din Botoşani. Ulterior, din anturajul acestuia, tânăra a aflat că bărbatul ar putea fi seropozitiv, moment în care a suferit un şoc. Primul lucru pe care l-a făcut aceasta a fost să îl întrebe pe bărbat, însă nu a mai reuşit să dea de el, astfel că a mers la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean „Mavromati”, pentru a cere mai multe lămuriri cu ce poate face în continuare. Medicii au descoperit în baza lor de date că respectivul bărbat este, într-adevăr, în evidenţe cu această boală.

„Bărbatul avea obligaţia să o informeze cu privire la afecţiunea lui, dar se pare că nu a făcut-o, iar acum fata este speriată. Urmează analize şi ancheta epidemiologică. Din păcate, fata are şi o altă afecţiune care o expune şi mai mult, însă există la fel de bine şi şansa să nu se fi infectat cu virusul HIV”, a spus un cadru medical din UPU-SMURD.

Cadrele medicale au demarat imediat o anchetă epidemiologică, urmând ca tânăra să fie supusă la analize după o perioadă de aşteptare, cuprinsă între 2 şi 12 săptămâni.

Cazul nu este singular în judeţ. În 2012, un bărbat şi-a dat partenera în judecată, pe motiv că i-a ascuns faptul că suferea de SIDA. Tânăra a fost trimisă în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de contaminare venerică şi transmiterea sindromului imunodeficitar dobândit şi a primit doi ani şi jumătate de închisoare.

Primul caz de contaminare cu HIV ajuns în instanţă a fost cel al unei botoşănence, care a murit în spital, în 2010, bolnavă de SIDA. În vara 2009 acesta a cunoscut un bărbat de 39 de ani şi au început o relaţie, neştiind că bărbatul este seropozitiv. Ancheta procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani a scos la iveală că tânăra a aflat de afecţiunea bărbatului abia în mai 2010, după ce a născut.

 

Deja ai votat!
Articolul precedent
Articolul următor
Botoșani
nori împrăștiați
5.8 ° C
10.6 °
5.6 °
95 %
1.1kmh
35 %
joi
18 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...