Sex de ocazie terminat cu anchete medicale

Caz incredibil aflat în atenţia medicilor infecţionişti botoşăneni. O tânără din judeţul Botoşani a aflat la aproape o lună după ce a întreţinut raporturi sexuale cu un bărbat că acesta este bolnav de HIV-SIDA, însă nu i-a spus. Fata s-a prezentat la spital speriată, iar medicii încearcă acum să dea de acel bărbat. Mai mult, tânăra suferă de o afecţiune gravă a sângelui, iar sistemul ei imunitar este deja afectat.

Drama fetei a început în urmă cu aproximativ o lună, când aceasta a avut un contact sexual întâmplător şi neprotejat cu un bărbat din Botoşani. Ulterior, din anturajul acestuia, tânăra a aflat că bărbatul ar putea fi seropozitiv, moment în care a suferit un şoc. Primul lucru pe care l-a făcut aceasta a fost să îl întrebe pe bărbat, însă nu a mai reuşit să dea de el, astfel că a mers la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean „Mavromati”, pentru a cere mai multe lămuriri cu ce poate face în continuare. Medicii au descoperit în baza lor de date că respectivul bărbat este, într-adevăr, în evidenţe cu această boală.

„Bărbatul avea obligaţia să o informeze cu privire la afecţiunea lui, dar se pare că nu a făcut-o, iar acum fata este speriată. Urmează analize şi ancheta epidemiologică. Din păcate, fata are şi o altă afecţiune care o expune şi mai mult, însă există la fel de bine şi şansa să nu se fi infectat cu virusul HIV”, a spus un cadru medical din UPU-SMURD.

Cadrele medicale au demarat imediat o anchetă epidemiologică, urmând ca tânăra să fie supusă la analize după o perioadă de aşteptare, cuprinsă între 2 şi 12 săptămâni.

Cazul nu este singular în judeţ. În 2012, un bărbat şi-a dat partenera în judecată, pe motiv că i-a ascuns faptul că suferea de SIDA. Tânăra a fost trimisă în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de contaminare venerică şi transmiterea sindromului imunodeficitar dobândit şi a primit doi ani şi jumătate de închisoare.

Primul caz de contaminare cu HIV ajuns în instanţă a fost cel al unei botoşănence, care a murit în spital, în 2010, bolnavă de SIDA. În vara 2009 acesta a cunoscut un bărbat de 39 de ani şi au început o relaţie, neştiind că bărbatul este seropozitiv. Ancheta procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani a scos la iveală că tânăra a aflat de afecţiunea bărbatului abia în mai 2010, după ce a născut.

 

Deja ai votat!