O sută de arbori programaţi pentru tăiere

Muncitorii de la Direcţia de Servicii Publice, Sport şi Agrement continuă să taie copacii care prezintă pericol pentru trecători şi maşini. Ieri dimineaţă, echipa DSPSA a tăiat un tei înalt de aproximativ 17 metri aflat pe Bulevardul Eminescu, vizavi de Casa Tineretului.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului edilitare, muncitorii au de pus la pământ peste o sută de arbori, cei mai mulţi marcaţi la finele lunii aprilie şi pe 23-24 iunie. Cei mai mulţi copaci programaţi pentru tăiere se află în cartiere, la care se adaugă arbori de pe Bulevardul Eminescu, străzile Bucovina şi Primăverii. „Noi tăiem arborii care prezintă pericol de prăbuşire. Aţi văzut, la furtuni tot pică. Cei de la DSPSA lucrează în fiecare zi, excepţie făcând ziua de vineri. În această perioadă ne axăm pe copacii în cazul cărora au fost parcurse toate etapele legale”, a declarat un reprezentant al primăriei.

Pe 29 iunie, în municipiu s-au prăbuşit cinci arbori, pe fondul vântului puternic. Date fiind aceste probleme, viceprimarul Cosmin Andrei intenţionează să propună înfiinţarea unui serviciu de permanenţă pentru intervenţii edilitare de urgenţă la Primăria Botoşani. „Au fost incidente şi întâmpinăm dificultăţi cu curăţarea carosabilului, a aleilor de acces, degajarea cablurilor electrice care pot încurca circulaţia şi pot prezenta pericol pentru cetăţeni”, a spus edilul, adăugând că prin această măsură se va putea interveni şi în alte situaţii, cum ar fi probleme pe spaţiile verzi, surpări de carosabil, îndepărtarea unor cadavre de animale de pe carosabil etc. După înfiinţarea serviciului, va fi stabilit şi un număr de telefon la care botoşănenii să poată solicita sprijin. „Dacă vreţi, este o comparaţie cu ISU, dar la un nivel mai mic, ca să nu se simtă nimeni lezat, pentru intervenţii care privesc infrastructura edilitară”, a concluzionat viceprimarul.

 

– Virginia CONSTANTINIU

 

Deja ai votat!