Concurs pentru directori de şcoli

Profesorii care îşi doresc o funcţie de conducere în învăţământ au trecut ieri prin febra probei scrise din cadrul concursului organizat de Ministerul Educaţiei. La nivelul judeţului Botoşani sunt 55 de funcţii vacante de director, respectiv director adjunct în unităţi de învăţământ preuniversitar. Tot ieri, comisia de organizare a anunţat şi rezultatele. Astfel, dintre cei 61 de candidaţi, unul a absentat, iar cinci (8,33%) nu au obţinut minim 35 de puncte, condiţie pentru a fi declarat admis. Un singur candidat dintre cei 55 admişi (91,67%) a obţinut punctajul maxim, respectiv 50 de puncte. Este vorba despre Mirela Brehuescu, profesor care candidează pentru funcţia de director al Şcolii 11 Botoşani.

„Candidaţii admişi vor susţine interviurile la Casa Corpului Didactic. Se va lucra pe trei comisii. Concursul se va încheia la începutul săptămânii viitoare”, a declarat Gabriel Hârtie, inspector şcolar general.

Concursul este monitorizat de reprezentanţii celor două sindicate din învăţământul botoşănean. Iuliana Nacu, liderul Sindicatului Învăţământului Preunversitar (SIP), a declarat astăzi că nu toate şcolile din judeţ vor avea directori cu concurs.

„Sunt vreo şase-şapte şcoli unde nu s-a înscris niciun candidat. Sunt condiţii mai dure, şi sunt şcoli care lucrează cu puţini titulari. Sunt unul-doi titulari într-o şcoală, iar persoanele respective nu au vrut să se înhame la aşa ceva”, a precizat Iuliana Nacu.

Potrivit liderului SIP, organizarea concursului pentru directorii de şcoli este o măsură bună deoarece existenţa contractului managerial îi responsabilizează mai mult pe directori.

 

– Virginia CONSTANTINIU

vconstantiniu@monitorulbt.ro

 

 

Deja ai votat!