Drumul judeţean spre Iaşi a fost peticit

0

După aproximativ o lună de la startul lucrărilor de peticire a DJ 282 B Flămânzi-Prăjeni-limita cu judeţul Iaşi, acestea au fost finalizate. Astfel, botoşănenii care preferă să meargă de la Botoşani la Iaşi pe varianta scurtă vor circula în condiţii mai bune faţă de perioada de dinaintea peticirilor, când drumul arăta ca după bombardament. Cu toate aceste reparaţii, tronsonul proaspăt reparat este departe de a arăta la fel ca porţiunea judeţul vecin.

Porţiunea de drum Flămânzi-Prăjeni-Plugari trebuia să fie reabilitată în 2013, dar a intrat într-un conflict juridic pornit de la un Control al Curţii de Conturi. O serie de lucrări care nu s-ar fi realizat se regăseau pe lista de plată, iar Consiliul Judeţean a sistat orice alocare bugetară.

În această perioadă, Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri (DJDP) efectuează lucrări de reparaţii şi întreţinere şi pe tronsoanele DJ 28 C ( DN 28 B-Orăşeni Deal-Vorona) şi DJ 208 I (Tudora-limita de judeţ).

Vicepreşedintele CJ, Dorin Birta, a declarat că în perioada imediat următoare vor începe lucrări de reparaţii şi pe tronsonul DJ 208 H Vorona-Poiana-Sarafineşti. Pe lângă lucrări de reparaţii, Direcţia de Drumuri şi Poduri Botoşani desfăşoară şi activitatea de cosire şi curăţare a şanţurilor şi zonelor cu vegetaţie, aferente drumurilor judeţene.

 

– Alexandru DOROFTEI

adoroftei@monitorulbt.ro

 

Deja ai votat!
se încarcă...