Şedinţe publice pentru posturile din învăţământ

0

Sute de cadre didactice au participat ieri la şedinţa publică de repartizare pe posturi a candidaţilor care au obţinut minim nota 7 la Concursul de titularizare din acest an. Şedinţa a avut loc în Aula Colegiului „Laurian”. Din comisia de mobilitate condusă de Paula Gavriluţă, inspector şcolar general adjunct, au făcut parte, în calitate de observatori, şi doi reprezentanţi ai sindicatelor din educaţia botoşăneană.

Unii dintre cei aflaţi în căutare unui post au venit însoţiţi de copii. „Nu am speranţe prea mari, deşi am notă mare. Sper ca în cele din urmă să obţin un post deoarece vreau să muncesc în oraşul meu natal”, a declarat o tânără.

Gabriel Hârtie, inspector şcolar general, a declarat că există 111 posturi titularizabile, cu o valabilitate mai mare de patru ani, în timp ce numărul candidaţilor cu nota minim 7, persoane îndreptăţite să primească post, a fost de 190. „Candidaţii care nu vor reuşi să obţină un post în şedinţa de astăzi, vor veni în următoarea şedinţă publică, din 28 august, când vom încerca să identificăm un post, dar, din păcate pe perioadă determinată”, a spus Gabriel Hârtie.

În şedinţa de ieri au fost repartizate 79 dintre cele 111 posturi vacante.

 

– Virginia CONSTANTINIU

vconstantiniu@monitorulbt.ro

Deja ai votat!
se încarcă...