Reparaţii la Lacul cu Nuferi

0

În ultima vreme mai multe bunuri aparţinând lacului de la Ipoteşti au fost distruse, acestea necesitând reparaţii sau chiar refacere.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Dorin Birta, a efectuat ieri dimineaţă, o vizită la Lacul cu Nuferi, aflat în administrarea Memorialului Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii „Mihai Eminescu”, pentru a verifica modul în care se prezintă amplasamentul. „Am fost plăcut surprins să văd că deşi nu era aşteptată nici o vizită oficială, obiectivul arată foarte bine şi se lucrează foarte mult la menţinerea curăţeniei. S-au remediat şi problemele cu balustrada şi podul care au fost ţinta unor distrugeri. Balustrada a fost înlocuită şi toate celelalte deficienţe au fost remediate”, a declarat Birta.

Conducerea memorialului spune că de două luni de când s-au constatat aceste distrugeri, paza pe timpul zilei este asigurată de angajaţii instituţiei. „Săptămâna viitoare avem concurs pentru două postură de îngrijitor care va asigura inclusive paza lacului”, a spus Daniel Tupiluş, directorul adjunct al Memorialului Ipoteşti.

O altă problemă pe care o are Lacul cu Nuferi este cea a unor arbori prăbuşiţi în mijlocul acestuia, problemă ce nu va fi rezolvată prea curând. „Ştim despre copacii căzuţi, dar nu sunt în proprietatea noastră şi nu putem interveni. Am anunţat pădurarul şi Direcţia Silvică, deoarece este în competenţa lor să intervină. Oricum abia prin toamnă se va rezolva fiindcă acum sunt şi nuferii înfloriţi”, a mai spus directorul adjunct.

Reamenajarea Lacului cu Nuferi a durat aproape jumătate de an, fiind finalizate la jumătatea lunii noiembrie a anului trecut. Lucrările au fost finanţate de Consiliul local şi s-au ridicat la 200.000 de lei.

 

Deja ai votat!