Şosele invadate de şoferi beţi

0

Drumurile din judeţ au devenit scena unor întâmplări care demonstrează că fiecare face ce vrea. Duminică seară, un dorohoian de 49 de ani, care conducea un autoturism prin satul Dealu Mare de lângă Dorohoi, a ajuns cu maşina în gardul unei locuinţe. Ajunşi la locul accidentului, poliţiştii au avut parte de o surpriză, şi asta pentru că bărbatul nu avea permis de conducere şi era beat criţă, etilotestul indicând o concentraţie de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat.

După numai o jumătate de oră a urmat un alt caz, de data aceasta în satul Cotu, comuna Copălău. Plecat la drum cu un autoturism, un bărbat de 51 de ani s-a izbit într-o altă maşină, parcată regulamentar. Şoferul a fost verificat cu etilotestul, valoarea indicată fiind de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Dar seria şoferilor băuţi a fost mult mai lungă. Sâmbătă seară, poliţiştii au prins un bărbat de 32 de ani, din Balta-Arsă, care conducea un autoturism pe strada Săvenilor din Botoşani, deşi era sub influenţa băuturilor alcoolice, etilotestul indicând o îmbibaţie de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În schimb, în noaptea de 13 spre 14 octombrie, poliţiştii au depistat un tânăr de 20 de ani, din comuna Coteşti, judeţul Vrancea, care conducea un autoturism prin Flămânzi, deşi nu avea permis de conducere, iar autoturismul avea numerele provizorii expirate din 17 august 2017. Tânărul a fost testat alcoolscopic, valoarea indicată fiind de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot fără permis a fost prins, pe drumul naţional DN 24 C, în satul Bădiuţi-Ştefăneşti, un tânăr de 28 de ani din municipiul Botoşani, care conducea un autoturism.

CASETA:

Poliţiştii cer legi mai aspre

În toate cazurile, poliţiştii au întocmit câte un dosar penal, cei implicaţi riscând să fie trimişi în judecată. Situaţia este oarecum surprinzătoare, în condiţiile în care poliţiştii de la Rutieră au bătut recordurile la dat amenzi, iar dosarele penale au curs cu duiumul. Poliţiştii spun însă că fenomenul se manifestă din cauza regimului sancţionator destul de blând pentru cei care nesocotesc normele Codului Rutier. Astfel, multe dintre sancţiuni sunt contestate în instanţă, iar pedepsele pentru cei care comit infracţiuni la regimul rutier sunt de regulă cu suspendare.

+0 -0
se încarcă...