Sute de premii câştigate de elevii de la „Laurian”

0

Numărul de premii obţinute de elevii Colegiului Naţional „A.T. Laurian” este în continuă creştere. La scurt timp de la debutul noului an şcolar, reprezentanţii colegiului au centralizat premiile obţinute de elevi şi profesori în anul şcolar trecut. Datele arată o „recoltă” mai bogată ca în anul şcolar anterior, semn că elevii şi dascălii lor au strălucit aducând cinste familiilor, colegiului şi judeţului.

Elevii au obţinut 440 de diplome la diverse olimpiade, concursuri judeţene, regionale, naţionale şi internaţionale, cu peste 160 de premii mai multe decât în urmă cu doi ani. Pe podium au urcat catedrele de limbi clasice şi literatură română, engleză, franceză, istorie şi biologie, matematică, fizică şi informatică, însă şi sporturile, artele plastice şi educaţia muzicală au avut un rol consistent în adunarea premiilor.

Colegiul „Laurian” se poate lăuda cu un procent de 100% al absolvenţilor care au trecut cu brio de examenul de bacalaureat, rezultat neegalat de vreun alt colegiu sau liceu botoşănean în această vară.

 

Colegiul este „Şcoală Europeană”

 

Cele aproape 50 de activităţi şi proiecte cu impact european din ultimii trei ani i-au adus Colegiului încă o dată titlul de „Şcoală Europeană”. În plus, la capitolul recunoaşterii performanţei, anul trecut a venit cu un „Oscar” european al calităţii managementului.

Echipa directorială, formată din profesorii Mihaela Liliana Prăjinariu şi Ioan Onofrei, a obţinut cele mai bune rezultate din întreaga ţară la concursul pentru funcţiile de directori, organizat de Ministerul Educaţiei în octombrie 2016, iar recompensa a venit şi prin intermediul Universităţii din Oxford. Prestigioasa instituţie i-a invitat şi le-a oferit celor doi directori distincţia „European Quality Award”. Într-o competiţie cu alte 38 de state, cu unităţi de învăţământ de foarte mare anvergură, dintre care doar patru de nivel preuniversitar, Colegiul „A.T. Laurian” a fost printre premianţii de la secţiunea „educaţie”.

 

– Irina SIMINICEANU

Deja ai votat!
se încarcă...