Medici din două judeţe mobilizaţi pentru un pacient

0

Cadrele medicale de specialitate au trebuit ieri să solicite elicopterul SMURD, pentru transportarea de urgenţă la Iaşi a unui bărbat care a suferit un infarct masiv. În vârstă de 63 de ani, acesta era deja internat în spital, unde starea lui a început să se deterioreze rapid, iar medicii cardiologi au descoperit o afecţiune gravă la nivelul inimii.

Bărbatul a fost transportat cu o ambulanţă la Unitatea Militară 01189, de unde a fost preluat de elicopter. „Pacientul are o multitudine de diagnostice nefavorabile, fiind direcţionat către Iaşi cu un sindrom coronarian acut. A fost predat colegilor de pe elicopterul SMURD”, a precizat medicul Cristian Simionescu, din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

Numărul cazurilor foarte grave a depăşit, doar în această lună, cele mai sumbre aşteptări ale specialiştilor, cu pacienţi cu AVC grav sau infarct chiar şi la 30-40 de ani. Astfel, cazul de ieri vine după ce o femeie de 30 de ani a suferit un infarct masiv, urmat de stop cardio-respirator în parcarea unui centru comercial din Botoşani, iar o alta, de aceeaşi vârstă, a ajuns în această săptămână la urgenţe după ce a suferit un accident vascular cerebral masiv, cu inundarea cutiei craniene.

Tot în aceste zile şi o femeie de 41 de ani a fost transportată la Iaşi cu un infarct, fiind necesară o intervenţie de urgenţă, în aceeaşi situaţie fiind şi un bărbat de 37 de ani din Dorohoi.

 

– Tudor CHIRIAC

Deja ai votat!
se încarcă...