marți, mai 17, 2022
AcasăLocalVeste bună pentru locatarii din blocul explodat

Veste bună pentru locatarii din blocul explodat

Chinul familiilor din blocul de pe Primăverii, afectat de explozia produsă la jumătatea lunii trecute, pare că se apropie de sfârşit. Astfel, Asociaţia de proprietari 26 a solicitat o expertiză suplimentară a blocului. „Când un om e diagnosticat cu o boală gravă, merge şi la alt medic. Aşa am procedat şi noi”, a declarat Constantin Costic, preşedintele asociaţiei.

Andrei Szalontay, specialist în structuri, a efectuat o evaluare suplimentară a blocului, iar ieri a înaintat asociaţiei raportul. În document se apreciază că sunt degradări numai la compartimentările interioare, care sunt elemente nestructurale. De asemenea, s-au constatat degradări ale pereţilor exteriori la apartamentul 5, în care s-a produs explozia, la peretele exterior dinspre strada Primăverii – la apartamentele 8 şi 11 şi la pereţii neportanţi de la apartamentele 2, 4, 5, 7 şi 8. Concluzia raportului a fost că „locatarii pot locui în apartamentele neafectate”.

Constantin Costic a explicat că astăzi şi mâine un inginer va trece prin fiecare apartament şi va stabili ce lucrări trebuie executate, pentru a fi incluse în proiectul tehnic. De asemenea, vor trebui verificate instalaţiile de apă, electricitate şi în special instalaţiile de gaz.

În privinţa instalaţiei de gaz, va fi cerut şi avizul Inspectoratului Judeţean de Poliţie, care are o anchetă în derulare.

În raport nu se precizează, însă Andrei Szalontay a declarat că blocul s-ar încadra în clasa III de risc seismic. Specialistul ieşean va face proiectul tehnic şi devizul de lucrări şi a dat asigurări că va finaliza documentaţia cât mai repede posibil.

„Zilele acestea ne ocupăm de utilităţi. Zece familii se vor putea muta în apartamentele lor, însă decizia va fi luată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă”, a concluzionat Constantin Costic.

În contul deschis de asociaţia de proprietari sumele depuse totalizează 40.600 de lei. Conducerea asociaţiei speră că oamenii cu suflet mare vor sprijini aceste familii greu încercate. Contul unde pot fi depuşi bani pentru sprijinirea sinistraţilor este RO08RNCB0576041200320002.

 

– Virginia CONSTANTINIU

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
20.6 ° C
20.6 °
19.4 °
89 %
2.1kmh
100 %
mar
21 °
mie
14 °
joi
19 °
vin
25 °
sâm
25 °
RON - Română (nou) leu
EUR
4,9492

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Probabil întreba lumea prea des ce e cu șantierul, de ce nu e gata. Și edilii au luat măsuri.

EDITORIAL

Săptămâna trecută s-au întâmplat niscaiva lucruri surprinzătoare. După amânări și amânări s-a dat decizia definitivă în Dosarul Colectiv, cu condamnări mai reduse decât cele...

GÂNDUL ZILEI

Mai interesant ar fi dacă atunci când dăruiești nu ai spune cât ci … din cât!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...