Accidentul bizar de la spital a ajuns la procurori

0

 

După materialul publicat ieri în „Monitorul de Botoşani” în privinţa accidentului în care ar fi fost implicat fostul şef al Poliţiei Rutiere, Mihai Ghiorghi, reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) au venit cu informaţii. Astfel, potrivit poliţiştilor, dosarul a fost trimis la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani, fiind vorba despre o anchetă penală pentru fals în declaraţii.

Miercuri, reprezentanţii Parchetului spuneau că nu au primit vreun dosar în acest caz, însă poliţiştii spun că întârzierea are ca principal motiv decalajul cauzat de faptul că dosarele trebuie să treacă şi pe la grefierii instituţiei, care să dea un număr de ordine dosarelor respective.

„În cauză există un dosar penal pentru fals în declaraţii, ancheta fiind făcută pe faptă. Dosarul a fost trimis către Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani”, a precizat Nicoleta Federciuc, purtător de cuvânt al IPJ Botoşani.

Accidentul care face obiectul anchetei a avut loc pe 4 octombrie în curtea Spitalului Judeţean, unde un Volkswagen Caddy înmatriculat în Sibiu a avariat o autospecială SMURD. La trei minute de la impact, Volkswagen-ul a fost parcat în parcarea de lângă UPU, iar de la volan a coborât fostul şef al poliţiei rutiere, comisarul şef în rezervă Mihai Ghiorghi, iar în scurt timp acesta a plecat de la faţa locului, în locul său venind soţia, care lucrează în cadrul spitalului.

În curtea unităţii sanitare au ajuns şi poliţiştii, însă au plecat aşa cum au ajuns, pentru că li s-a comunicat că era vorba de simple avarii şi s-a ajuns la o înţelegere amiabilă. Acestora li s-a spus că la volan era soţia fostului comisar şef, care lucrează în spital.

Ulterior, pentru că li s-a părut suspect incidentul în sine, un echipaj de la Rutieră s-a întors la spital, unde a luat declaraţii de la alte câteva persoane, care au indicat-o tot pe femeie ca fiind cea care se afla la volan.

Aceasta a făcut schimb de asigurări cu cei de la SMURD, a căror maşină fusese avariată, după care a plecat. Contactat telefonic, fostul comisar şef a răspuns scurt „ea era la volan” şi a încheiat brusc apelul când i s-a spus că mai mulţi martori l-au văzut coborând de la volan, după care nu a mai răspuns.

Deja ai votat!