Control la DNA coordonat de un botoşănean

0

Inspectorul şef adjunct al Inspecţiei Judiciare, procurorul Gheorghe Stan, cel care a dispus controlul la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), în contextul evaluării activităţii procurorului general DNA Laura Codruţa Kovesi, şi-a început cariera de magistrat în judeţul Botoşani. Astfel, primul post ocupat a fost cel de procuror la Parchetul Darabani, unde a preluat după trei ani funcţia de prim-procuror.

Ulterior, el s-a transferat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani şi a fost delegat pentru o perioadă de timp în funcţia de prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani. De aici ar fi început practic ascensiunea, pentru că în iulie 2007 el a fost detaşat la Ministerul Justiţiei, făcând parte din Corpul de control al ministrului. Ulterior, el s-a mutat cu tot cu post la Bucureşti, figurând în unităţile de parchet, în toamna lui 2011 el fiind promovat în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Numit un an mai târziu de Consiliul Superior al Magistraturii în funcţia de inspector şef adjunct al Inspecţiei Judiciare – secţia pentru procurori, Gheorghe Stan a fost cel care a iniţiat controlul la DNA, raportul întocmit cu această ocazie fiind înaintat CSM.

Procurorul general DNA, Laura Codruţa Kovesi, a contestat însă concluziile, afirmând că analiza nu este unitară şi că o parte din informaţii nu ar fi fost corect menţionate. Raportul urmează să fie analizat de CSM, care va decide dacă se impune luarea unor măsuri la structurile anticorupţie.

– Sebastian GHEORGHIU

sgheorghiu@monitorulbt.ro

Deja ai votat!