Libertate pierdută pentru abandon de familie

0

Un botoşănean va face şase luni de puşcărie pentru abandon de familie, după ce a refuzat să plătească pensia alimentară stabilită de instanţă, punând la îndoială faptul că el ar fi tatăl copilului. În vârstă de 40 de ani, Z.F. a fost căsătorit până în 2007, când a divorţat, copilul rezultat în timpul căsniciei fiind încredinţat de instanţă fostei soţii.

Sentinţa a fost pronunţată în 2008, tot atunci magistraţii obligându-l pe bărbat să-i plătească lunar fiului său o pensie de întreţinere de 100 lei, până la majorat, pensie care a fost majorată ulterior la 160 lei.

O perioadă, Z.F. s-a conformat, dar din martie 2014 el nu a mai achitat nimic, în aprilie 2016 el acumulând o restanţă de 4.000 lei. Prin urmare, fosta soţie a depus plângere penală, acuzându-l de abandon de familie. Plecat la lucru în străinătate, din 2012, bărbatul a refuzat să plătească orice leuţ susţinând că atunci când se va întoarce în ţară intenţionează să efectueze un test ADN, pentru a stabili dacă băiatul este fiul său, urmând ca apoi să achite pensia de întreţinere.

Situaţia s-a schimbat când dosarul a ajuns în instanţă, botoşăneanul cerând magistraţilor un răgaz pentru a putea plăti în mod eşalonat. Cu toate acestea, judecătorii l-au condamnat iniţial la un an de închisoare cu executare, însă hotărârea a fost atacată cu apel.

Decizia definitivă a fost pronunţată miercuri, când magistraţii Curţii de Apel Suceava i-au redus pedeapsa la şase luni de detenţie.

Deja ai votat!