Tânără intoxicată cu monoxid de carbon

0

O tânără a fost, ieri, la un pas de o moarte cumplită, după ce s-a intoxicat cu monoxid de carbon. În vârstă de 18 ani, fata din Dracşani a ajuns la spital dintr-un motiv copilăresc. Tânăra a făcut ieri focul în sobă, însă pentru că nu curăţase coşul de evacuare fumului acesta a intrat înapoi în casă.

Ieşită pentru puţin timp afară, fata a văzut fumul şi a intrat în cameră pentru a se asigura că focul din sobă este stins, pentru a nu se extinde la lucrurile din casă. Din păcate, aceasta a inhalat prea mult monoxid de carbon, căzând inconştientă pe podea.

Norocul ei a fost faptul că un frate a alertat imediat vecinii, care au scos-o din casă şi apoi au sunat imediat la 112. Din fericire pentru fată, în scurt timp la faţa locului a ajuns un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA), care i-a acordat acesteia primul ajutor şi a conectat-o la o mască de oxigen.

„Am reuşit să stabilizăm pacienta pe drum spre spital, urmând a fi predată colegilor de la UPU pentru investigaţii suplimentare”, a precizat Cristian Simionescu, medic în cadrul SJA Botoşani.

 

– Tudor CHIRIAC

Deja ai votat!