spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTProiecte aprobate cu scandal

Proiecte aprobate cu scandal

Aleşii locali s-au întâlnit, ieri, pentru a aproba partea de finanţare locală pentru şapte proiecte, din cele 24 incluse în Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), însă şedinţa nu a fost lipsită de contre politice. Eugen Ţurcanu a fost cel care a dat tonul discuţiilor în contradictoriu, întrebând dacă se mai face PNDL, făcând trimitere la comunicatele PSD care anunţă „că o să vină valuri, valuri de bani, vagoane de bani” care pot fi doar „o gogoriţă de propagandă”.

Primarul Cătălin Flutur a explicat că singura noutate este faptul că primăriile trebuie să finalizeze documentaţiile pentru investiţiile prinse la finanţare până pe 31 octombrie, deşi termenul anunţat iniţial era 30 noiembrie. „Foarte important este să depunem o serie de proiecte înainte, pe măsură ce finalizăm şi avem documentaţiile complete, să avem şi această alocare pentru cofinanţare ca să salvăm ce putem”, a declarat primarul.

Răspunsul edilului l-a mulţumit pe consilierul liberal, care a declarat că aleşii locali nu lucrează în aparatul primarului şi nu sunt la curent cu corespondenţele cu Ministerul Dezvoltării şi nici cu activitatea din primărie.

Viceprimarul Cosmin Andrei s-a declarat îngrijorat de numărul mic al proiectelor pentru care a fost finalizată documentaţia. „Din păcate, astăzi este o zi foarte tristă pentru municipiul Botoşani. Dacă rămânem cu aceste şapte proiecte pe care le propunem la cofinanţare, pierdem suma de şase milioane de lei. Din cele 24 de proiecte, noi aprobăm finanţare doar pentru şapte”, a spus viceprimarul. Acesta a apreciat că trebuiau realizate toate documentaţiile.

Cătălin Flutur a reamintit că sunt probleme din cauză că ministerul a schimbat data limită pentru depunerea documentaţiilor şi a dat asigurări să se lucrează într-un ritm accelerat.  „Dacă toată povestea cu devansarea unui termen s-a făcut pentru a ne aduce în imposibilitatea de a duce proiectele la Bucureşti, atunci mă gândesc şi eu aşa la o chestie mefistofelică”, a spus primarul.

În cele din urmă, aleşii locali au votat partea de finanţare pentru cele şapte proiecte, dintre care cel mai important este reabilitarea străzii Drumul Tătarilor.

 

Deja ai votat!
Articolul precedent
Articolul următor
Botoșani
cer acoperit de nori
19.8 ° C
20 °
15.5 °
47 %
0.9kmh
100 %
joi
19 °
vin
13 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...