Proiecte aprobate cu scandal

0

Aleşii locali s-au întâlnit, ieri, pentru a aproba partea de finanţare locală pentru şapte proiecte, din cele 24 incluse în Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), însă şedinţa nu a fost lipsită de contre politice. Eugen Ţurcanu a fost cel care a dat tonul discuţiilor în contradictoriu, întrebând dacă se mai face PNDL, făcând trimitere la comunicatele PSD care anunţă „că o să vină valuri, valuri de bani, vagoane de bani” care pot fi doar „o gogoriţă de propagandă”.

Primarul Cătălin Flutur a explicat că singura noutate este faptul că primăriile trebuie să finalizeze documentaţiile pentru investiţiile prinse la finanţare până pe 31 octombrie, deşi termenul anunţat iniţial era 30 noiembrie. „Foarte important este să depunem o serie de proiecte înainte, pe măsură ce finalizăm şi avem documentaţiile complete, să avem şi această alocare pentru cofinanţare ca să salvăm ce putem”, a declarat primarul.

Răspunsul edilului l-a mulţumit pe consilierul liberal, care a declarat că aleşii locali nu lucrează în aparatul primarului şi nu sunt la curent cu corespondenţele cu Ministerul Dezvoltării şi nici cu activitatea din primărie.

Viceprimarul Cosmin Andrei s-a declarat îngrijorat de numărul mic al proiectelor pentru care a fost finalizată documentaţia. „Din păcate, astăzi este o zi foarte tristă pentru municipiul Botoşani. Dacă rămânem cu aceste şapte proiecte pe care le propunem la cofinanţare, pierdem suma de şase milioane de lei. Din cele 24 de proiecte, noi aprobăm finanţare doar pentru şapte”, a spus viceprimarul. Acesta a apreciat că trebuiau realizate toate documentaţiile.

Cătălin Flutur a reamintit că sunt probleme din cauză că ministerul a schimbat data limită pentru depunerea documentaţiilor şi a dat asigurări să se lucrează într-un ritm accelerat.  „Dacă toată povestea cu devansarea unui termen s-a făcut pentru a ne aduce în imposibilitatea de a duce proiectele la Bucureşti, atunci mă gândesc şi eu aşa la o chestie mefistofelică”, a spus primarul.

În cele din urmă, aleşii locali au votat partea de finanţare pentru cele şapte proiecte, dintre care cel mai important este reabilitarea străzii Drumul Tătarilor.

 

Deja ai votat!
se încarcă...