Schimbări în circulaţia din municipul Botoşani

0

Membrii comisiei de sistematizare a circulaţiei au aprobat ieri documentaţia pentru sensul giratoriu de la intersecţia Bulevardul George Enescu – strada Bucovina. Viceprimarul Cosmin Andrei, preşedintele comisiei, a anunţat că noul sens giratoriu va fi supus avizării Poliţiei Municipale, urmând a fi realizat în primă fază din balize umplute cu apă sau nisip. Acestea vor fi amplasate în zonă, urmând ca o perioadă să fie analizată situaţia traficului auto. „În acest interval o să vedem care este utilitatea şi dacă se impune să realizăm un sens giratoriu definitiv în această intersecţie”, a mai spus Cosmin Andrei.

Tot ieri, membrii comisiei au decis să desfiinţeze staţia de taxi de pe Strada Împărat Traian, intersecţie cu strada 1 Mai, din cauza ineficienţei acesteia şi din cauza necesităţii amenajării de noi locuri de parcare în acea zonă.

Totodată, s-a decis să fie dezafectat gărduţul metalic existent pe spaţiul verde ce separă cele două sensuri de mers de pe Bulevardul George Enescu. „Au fost accidente care au distrus acest gărduţ şi acum are un aspect inestetic. În perioada următoare, vor avea loc acţiuni ale colegilor de la Poliţia Municipală şi Poliţia Locală pentru verificare respectării trecerii acestui bulevard doar prin locurile special amenajate”, a mai spus Cosmin Andrei.

O măsură similară a fost luată în mandatul primarului Ovidiu Portariuc. Atunci a fost eliminat gărduţul din zona mediană a Căii Naţionale.

 

– Virginia CONSTANTINIU

vconstantiniu@monitorulbt.ro

 

Deja ai votat!
se încarcă...