Biciclist rănit în urma unui accident

0

Un biciclist a fost rănit, luni seară, după ce a fost izbit de o maşină. Accidentul a avut loc în Ştefăneşti, în intersecţia celor două drumuri naţionale care străbat oraşul, când şoferul unei autoutilitare, care venea dinspre Româneşti, a intrat în intersecţie fără să-i acorde prioritate biciclistului de 35 de ani, care mergea regulamentar.

Izbit de autoutilitară, tânărul s-a ales cu mai multe traumatisme şi a fost transportat la Spitalul Judeţean Botoşani pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Atât şoferul cât şi biciclistul au fost testaţi alcoolscopic, însă, dacă cel de la volan nu era băut, în cazul biciclistului etilotestul a indicat o îmbibaţie de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cu toate acestea, primele cercetări efectuate de poliţişti au arătat că vinovat de producerea accidentului ar fi fost şoferul autoutilitarei, un bărbat de 52 de ani, care nu a respectat semnificaţia indicatorului „Oprire”. Prin urmare, bărbatul urmează să fie cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

– Sebastian GHEORGHIU

sgheorghiu@monitorulbt.ro

Deja ai votat!
se încarcă...