Manifestări discrete de Ziua Armatei

0

Ziua Armatei Române a fost sărbătorită şi în acest an la Botoşani, însă cu discreţie şi fără invitaţia pe care prefectul o adresa anual botoşănenilor de a participa la festivităţi.

Programul, comunicat doar reprezentanţilor structurilor militare din judeţ, a început ieri cu Ziua Porţilor Deschise organizată la UM 01251 şi a continuat cu un simpozion desfăşurat la Cercul Militar, cu sprijinul Muzeului Judeţean.

 

Retragere cu torţe

 

Astăzi va avea loc o ceremonie de depunere de coroane la Monumentul Eroilor Botoşăneni din cel de-al Doilea Război Mondial, de la intersecţia străzilor Cuza Vodă şi Calea Naţională. Nodul rutier va fi, cel mai probabil, închis traficului în intervalul 10.00-11.00, când va avea loc festivitatea. Tot astăzi între orele 19.00-20.00 va avea loc retragerea cu torţe, defilarea urmând să aibă loc pe traseul Cercul Militar-Cuza Vodă-Marchian-Bulevardul Mihai Eminescu-Pietonalul Unirii. La eveniment vor participa trei plutoane de la cele două unităţi militare din municipiul Botoşani, alături de Fanfara Brigăzii 15 Mecanizate „Podu Înalt” Iaşi. Această manifestare va aduce închiderea traficului rutier pe traseul militarilor.

Date fiind modificările din trafic şi interesul mare pe care astfel de evenimente îl trezesc în rândul botoşănenilor cu simţ patriotic, ar fi fost firesc ca prefectul judeţului să anunţe şi să invite doritorii să i se alăture, avertizând totodată conducătorii auto. Actualul prefect nu a găsit, însă, necesar acest lucru, instituţia neanunţând în niciun fel manifestările de astăzi.

 

– Irina SIMINICEANU

Deja ai votat!