Şpăgar trimis la muncă în folosul comunităţii

0

Un botoşănean de 42 de ani, care a promis o şpagă de 1.000 de lei pentru a scăpa de un dosar penal, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Suceava la doi ani şi o lună închisoare cu suspendare sub supraveghere. Pentru a scăpa de puşcărie, Iulian Juncanariu va trebui să presteze 120 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii, iar timp de trei ani va fi supus unor măsuri de supraveghere.

În noaptea de 14 spre 15 septembrie 2016, bărbatul, de loc din Ştiubieni, a fost surprins în trafic la volanul unei autoutilitare pe drumul comunal ce leagă satele Negreni şi Ştiubieni. Oprit pentru control de o patrulă mixtă poliţist-jandarm, bărbatul, care mirosea a băutură, a fost verificat cu etilotestul, aparatul indicând  o îmbibaţie de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Prin urmare, el a fost dus la Spitalul Săveni pentru recoltarea probelor de sânge, dar, în timp ce poliţistul intrase în cabinet pentru a efectua demersurile aferente, Iulian Juncanariu i-a promis 1.000 de lei jandarmului care îl supraveghea.

Refuzat de mai multe ori, bărbatul a lansat câteva replici prin care dădea de înţeles că, dacă va fi refuzat, va efectua demersuri pentru a fi dat afară de la serviciu, având posibilităţi în acest sens.

Cazul a fost denunţat la Serviciul Judeţean Anticorupţie, iar ulterior analizele de laborator aveau să arate că Iulian Juncanariu avea o alcoolemie în sânge de 1,85 gr/l. Trimis în judecată pentru dare de mită şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, el a recunoscut totul în faţa magistraţilor de la Tribunalul Botoşani, care l-au condamnat după primul termen de judecată. Bărbatul a atacat sentinţa la Curtea de Apel, dar magistraţii i-au respins acţiunea ca nefondată.

Deja ai votat!
se încarcă...