Actori botoşăneni la un festival internaţional de teatru

0

Actorii botoşăneni participă la cea de a XII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru „Aplauzele de Aur ale Bucovinei”. Festivalul are loc în perioada 22-31 octombrie, în Cernăuţi – Ucraina şi este o manifestare la care producţiile Teatrului „Eminescu” au devenit o prezenţă constantă. La această ediţie, trupa botoşăneană va prezenta mâine, începând cu ora 18.30, spectacolul „Bocitoarele vesele”, după William Shakespeare (dramatizare şi regie artistică Alexandru Vasilache, scenografie Mihai Pastramagiu, coregrafie şi ilustraţie muzicală Victoria Bucun).

Alexandru Vasilache a mai adaptat textele lui Shakespeare la legendele şi folclorul românesc, iar „Bocitoarele vesele” pleacă de la o idee din piesa „Mult zgomot pentru nimic”.

„Am construit un spectacol cu ecouri care vin de la daci, cu felul lor de a fi, cu îndeletnicirile lor, cu cântecele lor. Tot ceea ce am moştenit noi din folclor vine tocmai din măreţia acestui popor! Se află la mijloc, în spectacol, un colaj din cele mai puternice linii de dragoste pe care ni le-a oferit marele dramaturg!”, a declarat Alexandru Vasilache.

 

– Virginia CONSTANTINIU

vconstantiniu@monitorulbt.ro

Deja ai votat!
se încarcă...