Accident cu un şofer grăbit şi altul beat

0

Neatenţia şi graba, combinate cu ceva alcool, au dus la un nou accident rutier produs de această dată în comuna Truşeşti, în noaptea de miercuri spre joi. Aflat la volanul unui VW, un tânăr de 20 de ani circula pe drumul naţional care străbate comuna, iar la un moment dat a vrut să vireze la stânga, fără să-i mai acorde prioritate unui Renault care venea din faţă şi era condus de un alt tânăr, de 27 de ani. Surprins de manevra făcută în scurt, şoferul din Renault nu a mai reuşit să evite impactul, iar cele două maşini s-au izbit violent. În urma coliziunii, tânărul de 20 de ani şi o amică de-a acestuia, în vârstă de 19 ani, pasageră în VW, au fost răniţi.

Cei doi şoferi au fost verificaţi cu etilotestul şi, dacă în cazul tânărului care conducea VW rezultatul a fost negativ, cel aflat la volanul Renault-ului era băut, aparatul indicând o concentraţie de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Prin urmare, el a fost condus ulterior la Spitalul Judeţean, unde i s-au recoltat probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. Totodată, poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

– Sebastian GHEORGHIU

sgheorghiu@monitorulbt.ro

Deja ai votat!
se încarcă...