Acuzaţii de trădare între sindicaliştii din sănătate

0

Organizaţia „Solidaritatea Sanitară”, una dintre structurile care au participat la mitingul din faţa guvernului din 19 octombrie, a fost zguduită ieri de o acuzaţie de trădare. Astfel, într-un comunicat de presă transmis de liderii de la nivelul judeţului Botoşani, se arată că „la doar două zile după încheierea unui acord comun al organizaţiilor sindicale din sănătate, una dintre organizaţiile semnatare (n.r., SANITAS) a renunţat la revendicările comune, achiesând la promisiunile guvernamentale”.

În opinia colegilor lor, cei acuzaţi de trădare au afişat o satisfacţie publică nejustificată, în faţa unei oferte ce a mai fost făcută de guvern. „Dincolo de mângâierile pe creştet reprezentate de vizita oficialilor la o şedinţă a organizaţiei, oferta guvernului nu rezolvă problemele salariaţilor din Sănătate”, spun liderii de la Solidaritatea.

Motivele respingerii se referă la transferul contribuţiilor angajatorului în salariul de bază al angajatului ce va aduce pierderi pentru salariaţii din sănătate, tot diminuări urmând să aducă noul sistem al tichetelor de masă.

În plus, medicii vor fi puşi să facă gărzi suplimentare gratuite, sporurile salariale vor fi plafonate, iar zilele de concediu de odihnă suplimentar vor fi pierdute.

Cu ameninţarea că protestele ar putea fi reluate oricând, „Solidaritatea Sanitară”  anunţă că va consulta în perioada următoare toţi angajaţii din sănătate asupra satisfacţiei create de ultimele declaraţii de pace venite dinspre sindicatul SANITAS.

„Considerăm că problemele salariaţilor nu pot fi rezolvate prin „discuţii” de culise purtate „noaptea târziu” şi „la partid”. Dialogul social preferenţial a dus întotdeauna la rezultate defavorabile salariaţilor. Organizaţiile şi salariaţii care împărtăşesc poziţia noastră sunt invitaţi să ni se alăture!”, se mai arată în comunicat.

 

– Irina SIMINICEANU

Deja ai votat!
se încarcă...