Botoşaniul expune oi karakul la Bucureşti

0

Reprezentanţii Staţiunii de cercetare de la Popăuţi sunt prezenţi în această perioadă la Târgul INDAGRA din Bucureşti. Aceştia au un stand unde sunt expuse 15 exemplare de ovine din rasa Karakul, produse precum telemea, brânză sărată, lapte acru, pastramă şi cârnaţi, dar şi tocăniţă din carne de oaie. Alături este amenajat un alt stand cu celebrele pielicele, dar şi diverse sortimente de confecţii pe baza acestora.

Târgului INDAGRA, care a debutat miercuri, este cel mai important eveniment agricol din România. Acesta durează cinci zile, iar reprezentanţii Staţiunii Popăuţi şi ai Asociaţiei Crescătorilor de Ovine „Moldoovis” servesc gustări gratuite pentru circa 10.000 de vizitatori.

„Este un proiect extraordinar pentru noi, la care s-a muncit împreună cu domnul ministru Daea şi la care au contribuit atât Staţiunea Popăuţi, cât şi asociaţia «Moldoovis». Este o adevărată campanie de promovare, la care, vă spun sincer, oamenii sunt foarte încântaţi”, a declarat, pentru „Monitorul de Botoşani”, Ionică Nechifor, preşedintele asociaţiei crescătorilor de ovine din Botoşani, instituţie responsabilă pentru Registrul genealogic al rasei Karakul de la noi din judeţ.

 

– Irina SIMINICEANU

Deja ai votat!