Căruţă spulberată pe un drum naţional

0

Un faeton nesemnalizat, care a ieşit în drumul naţional ce face legătura între Botoşani şi Săveni, a fost izbit de un VW Golf, joi seară, în apropiere de satul Roşiori (comuna Răchiţi). În urma impactului, căruţaşul şi un alt bărbat, de 53 de ani, care se afla în atelaj, au fost aruncaţi pe asfalt şi s-au ales cu multiple traumatisme.

Rănit extrem de grav, T.P., de 51 de ani, a fost preluat de echipajul SMURD de Terapie Intensivă Mobilă şi transportat la spital. La locul accidentului au ajuns mai multe echipaje de poliţie, care au efectuat cercetări pentru a se stabili împrejurările în care s-a întâmplat totul. Potrivit poliţiştilor, vinovat de producerea accidentului ar fi căruţaşul, care ar fi intrat pe drumul naţional fără să acorde prioritate Volkswagenului condus de un tânăr de 34 de ani care venea dinspre Staţiunea Popăuţi către municipiul Botoşani.

„Conducătorul auto a fost verificat cu etilotestul, rezultatul fiind negativ. În schimb, în cazul căruţaşului nu a fost efectuat testul alcoolscopic, bărbatul fiind rănit grav, însă la spital i s-au recoltat probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei”, a declarat Maria Carp, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean.

– Sebastian GHEORGHIU

sgheorghiu@monitorulbt.ro

Deja ai votat!