Meteorologii anunţă răcirea vremii

0

Vremea intră într-un proces de răcire în următoarele zile, iar meteorologii au emis o informare de intensificare a vântului pentru judeţul Botoşani, valabilă până luni la ora 23.00. În acest interval,  valorile termice vor scădea, iar intensificările vântului vor determina amplificarea senzaţiei de frig.

Astăzi, potrivit prognozei, aversele vor fi prezente în prima parte a zilei, iar vântul va sufla cu intensitate, în timp ce în cursul nopţii se va însenina. Temperaturile vor fi cuprinse între 9°C, maxima şi 5°C, minima. Mâine, sunt şanse slabe de ploaie în cursul după amiezii, iar spre seară vântul se va intensifica ajungând la viteze de peste 65 km pe oră. Maxima zilei va fi de 12°C, iar minima de 3°C. Luni vremea va fi şi mai rece, iar cerul va fi parţial noros pe tot parcursul zilei, vântul suflând cu intensitate. Temperaturile vor fi cuprinse între 7°C, maxima şi 1°C minima.

Marţi se anunţă ger, vântul atingând viteze de până la 40  kilometri pe oră. Maxima zilei va fi de 7°C, iar minima de 0°C.

 

Contractele pentru deszăpezire nu sunt finalizate

 

În contextul răcirii accentuate a vremii, prefectul Dan Şlincu a efectuat o vizită în teritoriu pentru a verifica instituţiile abilitate să intervină în această iarnă. Cele mai mari probleme au fost descoperite la Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri (DJDP), unde încă nu a fost semnat contractul multianual de deszăpezire.

Secţia Drumuri Naţionale (SDN) deţine în cele cinci baze 1.800 de tone de sare şi de nisip la care se adaugă 32 de tone de clorură de calciu. Pentru intervenţia la deszăpezire în cazul celor 398 de kilometri de drum naţional vor fi folosite atât utilajele proprii ale SDN cât şi cele ale firmei contractate, SC Transporturi Auto SA.

55 de primării deţin utilaje proprii pentru deszăpezire, 13 comune au contracte de deszăpezire cu operatori economici, iar în cazul altor şapte contractele sunt în curs de perfectare.

 

– Alexandru DOROFTEI

adoroftei@monitorulbt.ro

 

Deja ai votat!
se încarcă...