Bărbat împuşcat singur la renovarea casei

0
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Un tânăr de 19 ani, din comuna Corni, a fost la un pas de un sfârşit cumplit sâmbătă după-amiază, în timp ce lucra la renovarea unei case. Astfel, S.A., din satul Sarafineşti, a ajuns cu o ambulanţă la spital după un accident grav în gospodărie. Tânărul lucra la o casă din scânduri, folosindu-se şi de un pistol pneumatic cu cuie. Într-un moment de neatenţie, acesta s-a dezechilibrat şi a căzut cu tot cu pistol, iar un cui i-a fost împuşcat în spate.

Martorii au sunat imediat la 112, pentru a cere ajutorul cadrelor medicale, la faţa locului ajungând un echipaj cu medic al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA), care i-a acordat acestuia primul ajutor şi apoi l-a transportat la spital, existând pericolul ca vârful cuiului, care i-a intrat câţiva centimetri în corp, să-i fi atins plămânul.

„Pacientul prezenta o plagă înţepată penetrantă în regiunea torace anterior. A fost stabilizat şi ulterior transportat la Urgenţe, unde specialiştii vor stabili dacă a fost sau nu afectat şi plămânul”, a precizat Cristian Simionescu, medic în cadrul SJA Botoşani.

Accidente grave din cauza neatenţiei

În ultimii ani, în judeţ au avut loc mai multe accidente din cauza neatenţiei. Unul dintre cele mai grave a avut loc la sfârşitul lunii mai. Atunci, un bărbat în vârstă de 47 de ani tundea iarba cu motocoasa, când capătul mobil al uneltei a prins o bucată de sârmă, aflată în iarbă şi i-a proiectat-o în picior. Ajuns la spital, acesta a fost consultat şi apoi dus în sala de operaţii, iar primii care au intervenit au fost pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. După ce aceştia au tăiat sârma, medicii au început pregătirile pentru operaţia în timpul căreia urmau să scoată şi restul de sârmă. „Era vorba de o bucată de sârmă de aproape 20 de centimetri. Cei de la descarcerare au venit şi au tăiat bucata de la ambele capete, urmând ca ultimul fragment să-i fie scos chirurgical”, a declarat un medic din cadrul UPU.

– Tudor CHIRIAC

Deja ai votat!
se încarcă...