vineri, aprilie 19, 2024
AcasăLocal BTCod galben de vremea rea

Cod galben de vremea rea

 

Judeţul Botoşani se află, începând de ieri şi până diseară la ora 23.00, sub avertizare cod galben de vânt puternic şi precipitaţii mixte. Astăzi, cerul va fi parţial înnorat, iar vântul va sufla cu putere ajungând la viteze de 50 km/h. Temperaturile vor fi cuprinse între 8°C, maxima şi 1°C, minima. Mâine va fi cea mai rece zi a săptămânii, în prima parte a zilei cerul fiind înnorat. Vântul va continua să sufle cu intensitate mai ales în cursul dimineţii, maxima zilei fiind de 7°C, iar minima de 0°C.

Începând de miercuri, temperaturile vor creşte uşor. Astfel, maxima zilei va fi de 10°C, iar minima de 4°C. Joi, vremea va fi caldă pentru această perioadă, iar spre seară sunt posibile averse. Temperaturile vor fi cuprinse între 15°C, maxima şi 6°C, minima.

 

Frig şi rafale de vânt în toată ţara

 

În ţară, astăzi temperaturile maxime se vor încadra între 4°C şi 14°C, iar cele minime vor fi cuprinse între -6°C în depresiunile intramontane şi 5°C în Lunca Dunării şi pe litoral. Vântul va continua să fie intens în toate regiunile, cu precădere pe parcursul zilei, când vor fi rafale în general de 55-70 km/h şi local 75-85 km/h.

În zonele montane vântul va sufla tare, rafalele vor depăşi 80-90 km/h, iar pe creste 100-120 km/h, astfel încât va continua să ningă viscolit, vizibilitatea va fi în continuare scăzută, temporar sub 50 m şi se va depune strat consistent de zăpadă.

Mâine, vremea se va ameliora în privinţa precipitaţiilor, dar va fi rece pentru această dată, mai ales dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, dar numai izolat vor fi posibile precipitaţii slabe. În zona montană local va mai ninge slab, iar pe creste vântul va sufla tare, cu peste 70 km/h, spulberând zăpada.

Avertizarea cod galben presupune fenomenele meteorologice prognozate ce vor fi temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă sau zona specificată.

 

CASETA:

Recomandări pentru şoferi

 

Ministerul Afacerilor Interne recomandă conducătorilor auto ca, înainte de a porni la drum, să se intereseze asupra condiţiilor meteo şi rutiere din zona traseului pe care vor să-l parcurgă şi să respecte semnalizarea rutieră din zona respectivă sau a poliţiştilor prezenţi la faţa locului.

La nivelul Ministerul Afacerilor Interne este activat Centrul Naţional de Conducere Integrată care monitorizează orice situaţie de urgenţă pentru ca intervenţiile din teren să se desfăşoare în condiţii optime. De asemenea, este recomandată şi utilizarea aplicaţiei DSU a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
6.1 ° C
6.1 °
4.3 °
95 %
2.7kmh
100 %
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
8 °
lun
12 °
mar
8 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Senatorul Trufin arată pe unde se poate ieși cel mai rapid din județ. Nu acum, în viitor, evident.

EDITORIAL

Ca la fiecare patru ani, înainte de începerea cursei electorale, stâlpii electrici ai județelor, în special cei din orașe, s-au umplut cu postere cu...

EPIGRAMA ZILEI

Găina bătrână Face ciorba bună, Puica tinerea Face ce vrea ea!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...