Tichete sociale distribuite pensionarilor

0

Municipalitatea botoşăneană demarează campania de distribuire a tichetelor sociale pentru pensionari. Începând de mâine, aceştia se pot prezenta la sediul Serviciului Public Local de Asistenţă Socială pentru a depune cererile.

De aceste tichete vor beneficia pensionarii care au vârsta minimă de 65 de ani şi care au un venit net lunar provenind din pensie sau din pensii cumulate ce nu depăşeşte 700 de lei, chiar dacă este însumat cu 1/12 din valoarea netă a dobânzii anuale aferente depozitelor bancare, şi nici nu realizează venituri din beneficii de asistenţă socială pentru sprijinirea persoanelor cu nevoi speciale, respectiv indemnizaţii cuvenite persoanelor cu handicap grav sau accentuat.

Tichetele sociale au o valoare de 50 de lei de persoană şi vor putea fi ridicate începând cu 6 noiembrie de la Primăria Botoşani, respectiv din a doua zi celei în care s-a depus cererea, în intervalul orar 08.30 – 16.30.

În cazul în care beneficiarul nu se poate prezenta pentru a primi tichetele, acestea vor putea fi ridicate de reprezentantul său legal, care trebuie să prezinte atât actul său de identitate, cât şi al beneficiarului.

Cu tichetele sociale, pensionarii pot obţine bunuri şi servicii în valoare echivalentă constând în alimente, îmbrăcăminte, produse de igienă, medicamente şi servicii medicale sau de curăţenie. Aceste produse sau servicii pot fi achiziţionate doar de la unităţile din lista care va fi înmânată pensionarilor odată cu tichetele sociale.

Deja ai votat!
se încarcă...