Cămin cultural inaugurat la Costeşti

0

Sute de locuitori ai comunei Răchiţi au fost prezenţi duminică după amiază în centrul satului Costeşti, pentru a participa la inaugurarea noului cămin cultural din localitate. La eveniment au fost invitaţi şi politicieni, printre care senatorul Costel Şoptică, deputatul Cristian Achiţei, dar şi preşedintele Consiliului Judeţean, Costică Macaleţi.

Participanţii s-au înghesuit în noua clădire pentru a participa la slujba de sfinţire ţinută de un sobor de trei preoţi. „Sunt foarte încântat de faptul că satul nostru va avea de acum un cămin cultural”, a spus un bătrân prezent la eveniment.

Spre seară, imediat după ce obiectivul a fost sfinţit, cei prezenţi au putut urmări un program artistic la care au participat diverse formaţii populare, printre care ansamblul local „Doina Costeştilor”, Mihaela Gurău, Grigore Gherman, Diana Stoica, precum şi artişti din Republica Moldova.

Primarul comunei, Florin Bulgaru se arată încântat de investiţia făcută. „Lucrările au început anul trecut în noiembrie şi au fost finalizate după aproape 11 luni. Întregul obiectiv a costat aproximativ 120.000 lei, bani de la Compania Naţională de Investiţii, dar şi din fondurile primăriei”, a spus edilul. Potrivit acestuia în perioada următoare se va încerca organizarea unor evenimente pentru a se dovedi utilitatea acestei investiţii, inclusiv o colaborare cu cei de la teatrul de păpuşi „Vasilache”.

 

– Alexandru DOROFTEI

adoroftei@monitorulbt.ro

 

Deja ai votat!
se încarcă...